«Αμεσα τα λεφτά στη Μάνδρα»

Το αίτημα Κυριάκου για τους πληγέντεςκαι η δέσμευση για αντιπλημμυρικά έργαΡεπορτάζ
Κώστας Παπαχλιμίντζος

Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων κατά τις πλημμύρες ζήτησε από τη Μάνδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε νωρίς χθες το πρωί τη Μάνδρα, όπου είδε από κοντά τον κατεστραμμένο πρότυπο παιδικό σταθμό και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής.

Συνομίλησε με κατοίκους, κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μέρα της τραγωδίας, ενώ επισκέφθηκε σπίτια που επλήγησαν από τη θεομηνία και εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στις λάσπες.
Η δήμαρχος της πόλης Γιάννα Κριεκούκη ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους για τη συμπαράστασή του στους δημότες της Μάνδρας.

Το συντομότερο

«Αυτό το οποίο επιβάλλεται σήμερα είναι, το συντομότερο δυνατόν και χωρίς καμία γραφειοκρατία, άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να πάρουν το έκτακτο οικονομικό επίδομα, ώστε να ξαναρχίζουν να τακτοποιούν τις ζωές τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ζήτησε να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στον Δήμο Μάνδρας. «Και, βέβαια, σε απόλυτη προτεραιότητα -και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση- να ολοκληρωθούν, επιτέλους, τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει.

Για τα οποία, δυστυχώς, ενώ υπήρχαν και πόροι, υπήρχαν και μελέτες και υπάρχουν και ευθύνες, τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει» τόνισε. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό η Νέα Δημοκρατία, με επισκέψεις στελεχών της στην περιοχή έχει ήδη διανείμει πάνω από 60 τόνους τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης από αυτά που συνέλεξαν μέχρι σήμερα τα μέλη και οι φίλοι της στις τοπικές οργανώσεις της Αττικής. Χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση του ινστιτούτου Bruegel με θέμα «Ευθύνη για μεταρρύθμιση της Ευρώπης», μαζί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν.

Αμέσως μετά θα παρευρεθεί στην τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα μετονομαστεί σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα