Μνήμες Δεκεμβριανών

Αύριο συμπληρώνονται 73 χρόνια από την έναρξη μιας απίστευτης ανθρωποσφαγής. Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκίνησαν οι συγκρούσεις μεταξύ του άρτι απελευθερωθέντος κράτους μας και των κομμουνιστών ανταρτών, που αποπειράθηκαν να πάρουν ενόπλως την εξουσία και αιματοκύλισαν την Αθήνα.

Τα θύματα της κομμουνιστικής θηριωδίας ήταν χιλιάδες και οι τρόποι με τους οποίους δολοφονούσαν (κυρίως αμάχους) οι επίδοξοι ερυθροί τύραννοι παραπέμπουν σε μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους.

Αυτή
η πτυχή της ελληνικής Iστορίας δεν έχει φωτιστεί όσο θα έπρεπε. Το κράτος, ακόμα κι αυτό της Δεξιάς (είτε εντός είτε εκτός εισαγωγικών η λέξη «Δεξιά»), δεν θέλησε να το κάνει. Οι επικεφαλής της παράταξης που κράτησε όρθια την Ελλάδα και τη γλίτωσε από τα κάτεργα του σιδηρού παραπετάσματος πίστεψαν εσφαλμένα ότι η λήθη θα επουλώσει τις πληγές. Οι της Αριστεράς ουδέποτε πίστεψαν στη λήθη, μόνο στην προπαγάνδα και την παρουσίαση του άσπρου σαν μαύρο, και τούμπαλιν. Γι’ αυτό και η άποψή τους κυριάρχησε – κάτι που γίνεται αντιληπτό σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλογικού βίου.

Η εφημερίδα
μας και θέλει και μπορεί να καλύψει το κενό ιστορικής μνήμης που υπάρχει. Με την πλήρη έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας», οι αναγνώστες θα προμηθευτούν τον δεύτερο από τους τρεις τόμους του μνημειώδους ιστορικού έργου του Κώστα Ν. Μπαρμπή, που τιτλοφορείται «1941-1949. Ετη Αγώνων, Θυσιών και Αίματος. Η στάσις βασιλέων, πολιτικών και κρεμλινοκίνητου ΚΚΕ».

Σε αυτόν
τον τόμο εξιστορούνται τα δραματικά γεγονότα των Δεκεμβριανών, οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες των βασιλέων της χώρας μας, οι δολιότητες των Βρετανών και οι ασύλληπτης έκτασης ωμότητες των στελεχών και των οπαδών του ΚΚΕ.

Επίσης
, περιγράφεται ο τρίτος γύρος της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της Ελλάδας και των κομμουνιστών και αποκαλύπτονται πολλές άγνωστες λεπτομέρειες για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διέπραξε το ΚΚΕ: το παιδομάζωμα.

Το ιστορικό
έργο του Κώστα Μπαρμπή αξίζει μια θέση σε κάθε ελληνική βιβλιοθήκη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα