Στο έλεος της θεομηνίας

Εκτεταμένες καταστροφές από Μεσολόγγι έως ΙωάννιναΣοβαρά προβλήματα προέκυψαν σε πολλές περιοχές της χώρας από τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου, οι οποίες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις. Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα στους Δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο έλεος της θεομηνίας βρέθηκαν επίσης τα Ιωάννινα και η Πρέβεζα. 

Στην περιοχή του Αγρινίου πλημμύρισε μεγάλος αριθμός υπόγειων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες υπήρξαν στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν συνεχώς να απομακρύνουν λάσπες, νερά και φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα του δήμου, της Περιφέρειας και ιδιωτών προχωρούσαν σε διανοίξεις δρόμων. Παράλληλα, συνεργεία εργάστηκαν προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που σημειώθηκαν με την υδροδότηση.

Εκτεταμένες είναι, επίσης, οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιάδων, κυρίως στην περιοχή του Νεοχωρίου. Εχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Αγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

Τα μηχανήματα του δήμου κατέβαλαν προσπάθειες διάνοιξης κοινοτικών δρόμων των τοπικών κοινοτήτων Χρυσοβεργίου, Χαλικιού, Μαγουλών και Σταμνάς, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους ή τους αγροτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές.

Κινδύνεψαν ζωές

Την ίδια στιγμή, πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και των δήμων, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι κάτοικοι στον Λούρο της Πρέβεζας μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η υπερχείλιση του ποταμού.

Περισσότερα από 30 σπίτια στον Λούρο και επτά επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου μπήκαν στα σπίτια και κινδύνευσαν ζωές. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 10 άτομα, ενώ οι κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους μέσα στα λασπόνερα. Στην Κόνιτσα, όπου κατέρρευσε το οδόστρωμα προς τη Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγω υπερχείλισης του Σαρανταπόρου, ύστερα από προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας δόθηκε προσωρινή λύση. Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε περιοχές του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων, και έως αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα