Σοκ! Απήγαγαν τον πρωθυπουργό!

Κάτω από τη μύτη μας. Μπροστά στα μάτια μας. Τον πήραν και τον υποχρέωσαν να κυβερνά μια άλλη χώραΠάνω που σύμπασα η Ελλάς ετοιμαζόταν να γευματίσει το παραδοσιακά αντιπαθητικό κυριακάτικο γιουβέτσι, της κόπηκε η όρεξη. Το καλό είναι ότι απέφυγε το γιουβέτσι και τις θερμίδες. Το κακό ήταν μέσα στην είδηση που διάβαζε. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario de Noticias» και είπε πράγματα που αποδεικνύουν ότι πρωθυπουργεύει αλλού. Μια άλλη χώρα, σχεδόν ευημερούσα και με λυμένα τα μεγάλα προβλήματά της, απολαμβάνει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του μουντιαλικού υπερπαικταρά της πολιτικής, της Αριστεράς και της προόδου. 

Διαβάστε κι εσείς, συγχωριανοί, μερικά από τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αλέξη και τραβήξτε τις κοτσίδες σας μέχρι να γίνουν λεπτές σαν ράστα: «Το παράδειγμα της Πορτογαλίας αποτελεί δεδικασμένο αφού άνοιξε δρόμο, ώστε και εμείς να μπορέσουμε να πράξουμε το ίδιο χωρίς να είναι σε θέση οι θεσμοί να μας το αρνηθούν. Δηλαδή, για παράδειγμα, να αυξήσουμε τους μισθούς, να αποκαταστήσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις κ.λπ.»

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι ο Τσίπρας σίγουρα έχει σχηματίσει κυβέρνηση κάπου στην Ευρώπη (μια και αναφέρει ότι η Πορτογαλία τού «άνοιξε δρόμο»). Αν βρισκόταν στην Ασία, στην Αμερική ή στην Αφρική, δεν θα μπορούσε η Πορτογαλία να του ανοίξει την οδό, που οδηγεί σε αυξήσεις μισθών, σε αποκαταστάσεις εργασιακών σχέσεων κ.λπ. Στην Ελλάδα μόνο για απολύσεις ακούμε και για μισθούς Ζανζιβάρης διαβάζουμε. Δεν είναι δυνατόν να ετοιμάζονται όλα τούτα εδώ. Τα ενδεχόμενα είναι τρία: Ή ανέλαβε πρωθυπουργία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή μας δουλεύει (αν και αυτό αποκλείεται, ο λόγος του είναι συμβόλαιο).

Τώρα που το εξετάζουμε όλοι μαζί το θέμα και όλο και κάποιος από εσάς έχει γνωστό ή συγγενή στη Γερμανία, δεν του λέτε να κοιτάξει μπας και ο Τσίπρας, λόγω της ακυβερνησίας εκεί, ανέλαβε καγκελάριος, έφαγε τη θέση της Μέρκελ κι είναι έτοιμος να διορίσει υπουργό Οικονομικών στους Τεύτονες τον μέγα Βαρουφάκη;

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα