Τα έψαλαν στον Σκουρλέτη: «Ντροπή σας, πνιγόμαστε»

Μεγάλες καταστροφές και οργή στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων βρέθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την επίσκεψή του στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Ντροπή σας. Πνιγόμαστε! Τα γνωρίζετε τα προβλήματα, τι κάνετε;» φώναζαν οι πλημμυροπαθείς στον υπουργό, ενώ στο στόχαστρό τους έβαλαν, επίσης, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου. 

Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως τεταμένο στο Ζευγαράκι Μακρυνείας, κάτοικοι του οποίου διαμαρτυρήθηκαν για τη διάθεση νερού καθώς και για την έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

«Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια είτε επιχειρήσεις ή οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις από το Μεσολόγγι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του. Ο ίδιος εκτίμησε ότι «σε αρκετά σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές», αλλά έκρινε ως θετικό το γεγονός πως υπήρξε «άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο δήμους».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό, ανέφερε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον». Μεγάλοι δήμοι, όπως αυτοί του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η λάσπη έχει καταστήσει αδιάβατες ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες.

Χθες, η Περιφέρεια Ηπείρου υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και ενώ συνεχίζεται ο απολογισμός των ζημιών.

Κρύο από σήμερα

Σήμερα και αύριο εγκαθίσταται στη χώρα μας ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα Βαλκάνια, το οποίο θα φέρει ενισχυμένους βοριάδες και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. Στη διάρκεια της διήμερης ψυχρής εισβολής θα εκδηλωθούν αρκετές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Εύβοιας.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα