«Σερβική» σιωπή για την κόκα

Στη φυλακή ο 33χρονος Μάρτιν Ματιάσεβιτς, που δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του ανακριτήΚλειστό κράτησε το στόμα του όταν βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος Μάρτιν Ματιάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε πολυτελές σπίτι στη Βάρκιζα, όπου εντοπίστηκαν 136 κιλά κοκαΐνη. Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι ιδιόχειρες σημειώσεις του μυστηριώδους «Ιβάν», ο οποίος παραμένει ασύλληπτος. 

Ο 33χρονος Σερβοκροάτης Μάρτιν Ματιάσεβιτς, ο οποίος έδωσε μια τυπική απολογία κάνοντας χρήση του δικαιώματος σιωπής, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του δικαστικού λειτουργού. Αμέσως μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Σάκη Κεχαγιόγλου, ο ρόλος του εντολέα του στην υπόθεση ήταν περιφερειακός, καθώς, όπως λέει, το διαμέρισμα της Βάρκιζας δεν ήταν μισθωμένο από τον ίδιο αλλά από ομοεθνή του με το όνομα «Ιβάν». «Ο κατηγορούμενος θα απαντήσει σε δεύτερο χρόνο στις ερωτήσεις του ανακριτή και εκτιμώ ότι ενδεχόμενη σύλληψη του Ιβάν, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί, θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση» τόνισε ο συνήγορος.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές μελετούν εξονυχιστικά τις ιδιόχειρες σημειώσεις του μυστηριώδους Σέρβου, στις οποίες φέρεται ότι κατέγραφε μεταξύ άλλων και το «εκλεκτό» πελατολόγιο της κοκαΐνης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση τα πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα. Ο ρόλος του άγνωστου «Ιβάν» θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός και φέρεται ως αρχηγικός σε ένα από τα πλέον σημαντικά καρτέλ κοκαΐνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οπως φαίνεται από τη δικογραφία, ο Ιβάν κρατούσε τις ιδιόχειρες σημειώσεις με τα κιλά της κόκας που πωλούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τα χρήματα που αποκόμιζαν. Ο ίδιος κυκλοφορούσε με άνεση στα σαλόνια της Αθήνας και εξασφάλισε μέσω μεσιτών το διαμέρισμα στη Βάρκιζα, το οποίο μετέτρεψαν σε αποθήκη για τα συνολικά 381 κιλά κοκαΐνη που παρέλαβαν από την Κολομβία μέσω Ισπανίας. Από εκεί μεταφέρθηκαν οδικώς στην Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα από τον Μάρτιν Ματιάσεβιτς, που συνελήφθη στο διαμέρισμα-αποθήκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα