Ο Τσίπρας τάζει τώρα σταδιακή μείωση φόρων

Παράθυρο για μείωση των φόρων άφησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
«Η υψηλή φορολόγηση ήταν μια δύσκολη απόφαση κάτω από το πιεστικό βάρος των έκτακτων συνθηκών όπου βρέθηκε η χώρα. Πεποίθησή μας όμως ήταν και παραμένει ότι αυτές οι συνθήκες δεν μπορεί να είναι μόνιμες αλλά έκτακτες» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Η έξοδος από την κρίση θα επιτρέψει και πάλι τη μείωση των συντελεστών. Αυτό θα γίνει άμεσα και προβλέπεται ήδη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αρκέστηκε να πει.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια εικόνα της ελληνικής οικονομίας που ανακάμπτει, ενώ για το λεγόμενο «κατοχικό ταμείο» προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση, λέγοντας πως «μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας διασφαλίσαμε ότι θα αποτραπεί το βεβιασμένο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως κάποιοι εύχονταν, αλλά θα αξιοποιηθεί με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και υπεραξίας για τις τοπικές κοινωνίες».

Επίθεση

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι επιμένει στην καταστροφολογία. «Οταν δεν έκλεινε η αξιολόγηση, μας ζητούσε να το κάνουμε έστω και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. Τώρα που κλείσαμε, επιτυγχάνοντας τις βασικές μας επιδιώξεις, μας κατηγορούν ότι τα δώσαμε όλα άρον άρον» υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αποτελεί τιμή για την Κύπρο και τον Ελληνισμό η εκλογή της κυρίας Κυριακίδου, καθώς ποτέ άλλοτε πολιτικός από την Κύπρο (η Κυριακίδου είναι βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού) δεν κατείχε υψηλότερο ευρωπαϊκό και διεθνές αξίωμα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κέρκυρα και θα μιλήσει το απόγευμα στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Το λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα