Πορείες «υψηλού κινδύνου»

3.000 αστυνομικοί επιστρατεύονται απόψε για την επέτειο ΓρηγορόπουλουΣε «κόκκινο» συναγερμό θα βρίσκεται ολόκληρη την ημέρα σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, καθώς συμπληρώνονται εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες, που δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε επεισόδια.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, όπου θα συμμετάσχουν φοιτητές και μαθητές. Στις 5 το απόγευμα θα ακολουθήσει ακόμα μία συγκέντρωση, επίσης στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή αναρχικών ομάδων, συλλογικοτήτων και αριστερών οργανώσεων, που θα κινηθούν προς τη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στο σημείο όπου ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Η απογευματινή κινητοποίηση χαρακτηρίζεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ως «υψηλού ρίσκου» και γι’ αυτόν τον λόγο θα βρίσκεται σε επιφυλακή μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το βάρος να πέφτει στα ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, με σκοπό οι δύο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στον γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο. Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, με οχήματα και άνδρες να «στρατοπεδεύουν» σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, σήμερα θα παραμείνουν κλειστοί, από τις 12.00 έως τις 16.00, οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Το μεγάλο στοίχημα για τις Αρχές, πάντως, παραμένει η διήμερη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αναμένεται να φτάσει αύριο στην Αθήνα με την «κουστωδία» του. Τον «σουλτάνο» θα συνοδεύουν Τούρκοι κομάντος, ενώ θα επιστρατευτούν από την Αστυνομία ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα