ΠΑΣΟΚ: Πανηγύρια με με γκάλοπ – παρωδία

Θριαμβολογούν για το 18% σε δημοσκόπηση στην οποία το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων είναι 123,5%Θρίαμβος για το (νέο) ΠΑΣΟΚ: Το ποσοστό του εκτοξεύτηκε στο 18%, σε μια δημοσκόπηση που το σύνολο των ποσοστών αθροίζει 123,5% (!) και στην επόμενη Βουλή εμφανίζεται να μπαίνει με άνεση ακόμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κι όμως, στη Χαριλάου Τρικούπη χαμογελούν και πανηγυρίζουν από χθες το πρωί, όταν δημοσιεύτηκε η μέτρηση της εταιρίας ProRata, που φέρνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με 33%, δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με 24,5% και τρίτο το Κίνημα Αλλαγής με 18%. Αυτό, βέβαια, εφόσον στις εθνικές εκλογές ψηφίσουν περίπου… 12 στους 10 πολίτες. 

Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί και το γεγονός ότι πολλοί ερωτώμενοι και αναγνώρισαν και δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής, ελάχιστες ημέρες αφότου ανακοινώθηκε ότι αυτό θα είναι το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Στη δημοσκόπηση ακολουθούν το ΚΚΕ με 14,5%, η Ενωση Κεντρώων με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 6%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5%, ενώ 4,5% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 3,5% η Λαϊκή Ενότητα.

«Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για καθένα κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα» σημειώνει η εταιρία για να αιτιολογήσει τις «αλχημείες».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εκφράζει μόνο το 13% – ένα ποσοστό αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, ενώ από τη Ν.Δ. ικανοποίηση εκφράζει το 22%, ποσοστό βελτιωμένο κατά μία μονάδα.

Ενδιαφέρον -έστω και με τον τρόπο που έγινε αυτή η έρευνα- παρουσιάζει η συσπείρωση των κομμάτων. Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε ξανά ΣΥΡΙΖΑ;» (όσοι τον ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015) θετικά απαντά το 59% (άθροισμα απαντήσεων όσων δηλώνουν βέβαιοι από 50% και πάνω), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ν.Δ. είναι 94%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα