Τσίπρας: Μας πολεμούν συγκεκριμένοι «κύκλοι»

Ασκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ., ενώ παράλληλα  έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑΜήνυμα εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, κινούμενος στο πλαίσιο του συριζαϊκού success story στην οικονομία και κάνοντας λόγο για «τέλος εποχής» και την «αρχή μιας άλλης», χωρίς την ασφυξία της ξένης επιτροπείας. 

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο κλείσιμο των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων, εξαπέλυσε παράλληλα νέα επίθεση σε επιχειρηματικούς κύκλους και εκδοτικά συγκροτήματα, «φωτογραφίζοντας» και πάλι τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Συγκεκριμένοι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι, με συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένα ποινικά βάρη ορισμένοι από αυτούς, δίνουν τον τόνο σε μια ξέφρενη προσπάθεια κατεδάφισης» είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στη σκληρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση κυρίως για τους πλειστηριασμούς.

Επέκρινε παράλληλα τη Ν.Δ., την οποία συνέδεσε με την προπαγάνδα που -όπως είπε- δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τμήματα της ελίτ. «Είναι κρίμα που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μπει σ’ αυτό το θολό -αλλά με πολύ καθαρές στοχεύσεις- παιχνίδι κάποιων καλομαθημένων εκπροσώπων του φαύλου παρελθόντος.

Είναι λυπηρό να συκοφαντούν την ίδια τους την πατρίδα, με την ελπίδα ότι έτσι θα πλήξουν μια κυβέρνηση που δεν τους αρέσει» τόνισε. Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα με αποδέκτες τόσο την Πειραιώς όσο και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Φίλη, τον Γιώργο Κυρίτση και άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία ασκούν δριμύτατη κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ».

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε στην Κέρκυρα πολυπληθής κυβερνητική αποστολή, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι υπουργοί Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Βαγγέλης Αποστόλου, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Γαβρόγλου, Λυδία Κονιόρδου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αναπληρωτές υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Παύλος Πολάκης, Ράνια Αντωνοπούλου, Θεανώ Φωτίου, γενικοί γραμματείς υπουργείων κ.ά.

Δεν βρίσκει σημαντική την ένταξη στο QE

Τι και αν ο Αλέξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο τόνιζε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Τι και αν μόλις δύο μήνες νωρίτερα έλεγε σε ομιλία του πως απαραίτητη προϋπόθεση για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης; Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Χθες, με συνέντευξή του στο CNBC, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ένταξη στο QE «δεν είναι τόσο σημαντική όσο νομίζαμε», αν και υποστήριξε ότι η χώρα θα ενταχθεί τελικά στο πρόγραμμα. «Η εκτίμησή μας πριν από τη δεύτερη αξιολόγηση ήταν ότι το QE αποτελούσε κλειδί για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις έδειξαν ότι αυτό δεν αποτελούσε προϋπόθεση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα