Σάλος στην Ιταλία με τον νεογέννητο Ιησού πρόσφυγα σε φουσκωτό

Τη… φαεινή ιδέα να στρεβλώσει την ιερή σκηνή της γέννησης του Θεανθρώπου για να περάσει πολιτικό μήνυμα για το… Προσφυγικό είχε ο αριστερός δήμαρχος της ιταλικής πόλης Καστενάζο στη βορειοανατολική Ιταλία! Στη φάτνη που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Τζαπελόνι ο νεογέννητος Ιησούς και η Παρθένος Μαρία αναπαρίστανται ως πρόσφυγες σε φουσκωτό, κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας αλλά και τον αποτροπιασμό των κατοίκων.

«Ο κεντρικός πυρήνας της σκηνής της Γέννησης είναι ένα νεογέννητο παιδί με φασκιές μέσα σε μια φάτνη και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό. Δεν μπορεί ένα σκάφος να αναπαριστά τη φάτνη» δήλωσε σε έντονο ύφος ο επίσκοπος της πόλης Ερνέστο Βέκι.

Παραποιώντας βάναυσα τη λαϊκή παράδοση της χώρας του, σε έναν ομολογουμένως ατυχέστατο παραλληλισμό, ο δήμαρχος Στέφανο Σερμένγκι θέλησε να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι παράτυποι μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη διά της Μεσογείου με φουσκωτά ή άλλα μικρά σκάφη.

Μάλιστα, η φωτογραφία της επίμαχης φάτνης κοσμεί και τις ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα