Ηρωες, θεοί, Lego και μελωδίες

Συναυλίες, εργαστήρια για μικρούς και καλλιτεχνικές δράσεις διοργανώνει το Μουσείο Ακρόπολης για τις γιορτέςΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Το Μουσείο της Ακρόπολης μπαίνει στο πνεύμα των εορτών και διοργανώνει συναυλίες, εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις. Συγκεκριμένα, στις 16 και τις 17/12 (στις 11.00 και τις 13.00) τα παιδιά που θα βρεθούν στο μουσείο θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτίρια από λευκά τουβλάκια Lego, αντλώντας την έμπνευσή τους από τους ναούς και τους κίονες της Ακρόπολης. 

Στις 23-24/12 αλλά και στις 30-31/12, μικροί και μεγάλοι θα περιπλανηθούν στις πατρίδες των μυθικών λαών, ηρώων και τεράτων, μέσα από το εργαστήριο με τίτλο «Ο πλανήτης των μύθων», ενώ από τις 27 έως τις 29/12 οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν έναν περίπατο στον κήπο των αγαλμάτων του μουσείου, αλλά και στην αίθουσα του Παρθενώνα, συντροφιά με έναν από τους αρχαιολόγους του πολιτιστικού οργανισμού. Οι θεματικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στις 11.00 και τις 13.00.

Ποιες μελωδίες θα ακουστούν, όμως, στους διαδρόμους του μουσείου; Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, η περιήγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα θα γίνεται με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του Θοδωρή Ματούλα και του μικρού οργάνου του Θάνου Μαριέτη, ενώ την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, στις 11.00, το Κουιντέτο Εγχόρδων Quintarco της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του μουσείου χαρούμενες χριστουγεννιάτικες αλλά και κλασικές μελωδίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, από τους χορούς του Μπραμς και τους χορούς του Σκαλκώτα. Συμμετέχουν οι Ν. Μάνδυλας, Μ. Χαραλαμπίδου, Ι. Λουκά, Α. Πόλκα και Τ. Καπογιάννης.

Και jazz

Ακόμα, στις 31 Δεκεμβρίου, στις 11.00, στο ισόγειο του μουσείου το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα ερμηνεύσει διάσημες χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές αλλά και τζαζ μελωδίες με τη σύμπραξη γνωστών καλλιτεχνών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γούρι για το 2018, που διατίθεται στα πωλητήρια του μουσείου, είναι εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται στη μαρμάρινη πλάκα και εκτίθεται στην αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (μέσα του 1ου αι. μ.Χ. – ΕΜ8124). Επιπλέον, τις γιορτινές ημέρες, το εστιατόριο του μουσείου θα προσφέρει παραδοσιακά πιάτα και γλυκίσματα από τον ανανεωμένο κατάλογό του με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων άρπας. 

Τέλος, όλες τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο, ερμηνεύοντας δημοφιλείς μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα