Τσάι και συμπάθεια για Μπέτυ και Εμινέ

Η αδιαθεσία (;) της κυρίας Ερντογάν και η «ξενάγησή» της από τη βεράντα της «Μεγάλης Βρεταννίας» Μια ξαφνική αδιαθεσία (;) της Εμινέ Ερντογάν ήταν η αιτία -σύμφωνα τουλάχιστον με ελληνικές πηγές- που άλλαξε εντελώς το πρόγραμμα της συζύγου του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Η κυρία Ερντογάν επρόκειτο αρχικά να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδευόμενη από την Μπέτυ Μπαζιάνα, αλλά η αδιαθεσία που αισθάνθηκε την κράτησε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου είχε καταλύσει η τουρκική αποστολή. Εκεί την επισκέφθηκε η σύντροφος του πρωθυπουργού έπειτα από πρόσκλησή της. 

Ηταν η δεύτερη συνάντηση των δύο, αφού είχαν βρεθεί για πρώτη φορά στην Κίνα. Οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική θέα της Αθήνας από τη βεράντα του ιστορικού ξενοδοχείου, με την κυρία Μπαζιάνα να της δείχνει, μεταξύ άλλων, τον Ιερό Βράχο, εξηγώντας την ιστορία της Ακρόπολης στο διάβα των αιώνων. Εκανε δε ιδιαίτερη μνεία στα Γλυπτά του Παρθενώνα, για τα οποία τόνισε στη συνομιλία της με την κυρία Ερντογάν (η οποία βγήκε στη βεράντα φορώντας τη χιτζάμπ, το ισλαμικό μαντίλι) ότι πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο όπου γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κυρία Μπαζιάνα, η οποία τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κλασική αρχαιότητα, είπε ακόμη στην Εμινέ Ερντογάν ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Αθήνα θα την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Οι δύο κυρίες, αν και φορείς διαφορετικών πολιτισμών, όπως φανέρωνε η ενδυμασία τους, είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Στα θέματα που συζήτησαν κυριάρχησε η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η σύντροφος του πρωθυπουργού στη σύζυγο του Τούρκου προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κυρία Μπαζιάνα επισήμανε ότι και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της κρίσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα