Στα κάγκελα οι νησιώτες για τον μειωμένο ΦΠΑ

Την ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά επεσήμαναν οι βουλευτές Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε συνάντηση που είχαν για το θέμα οι Γιώργος Πάλλης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σεβαστάκης και Ηλίας Καματερός με τον υπουργό Οικονομικών τόνισαν πως αναγνωρίζουν ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αποτελεί δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης έναντι των δανειστών και μνημονιακή υποχρέωση, ωστόσο υπογράμμισαν «την κεφαλαιώδη σημασία που έχει για τους νησιώτες η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, τόσο για τη βιωσιμότητα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητάς τους όσο και ως αποτέλεσμα πετυχημένων κοινωνικών διεκδικήσεων».

Ο κ. Τσακαλώτος τούς διαβεβαίωσε ότι στηρίζει το αίτημά τους, ενώ μετέφερε την πεποίθησή του ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη παράλληλων πολιτικών για τη στήριξη των νησιωτών και σε άλλους τομείς, πλην του φορολογικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα