Εκοιμήθη στη Βιάννο ο γ. Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης

Εκοιμήθη το απόγευμα της Τετάρτης ο γέροντας αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε διατελέσει ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εξακουστής από το 1963 έως και το 1976, οπότε μετατράπηκε σε γυναικεία. Ο ιερομόναχος πατήρ Ιωαννίκιος ζούσε στον Βαχό της Βιάννου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Κρήτη. Πολύς κόσμος τον επισκεπτόταν και ζητούσε την προσευχή του και τη συμβουλή του στα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η σορός μεταφέρθηκε χθες το πρωί στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Βαχού Βιάννου. Θα παραμείνει στην εκκλησία για λαϊκό προσκύνημα ως τις 12 σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Το φιλανθρωπικό έργο που αφήνει πίσω του ο γέροντας αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης είναι τεράστιο, καθώς είχε πάντα στη σκέψη του όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Επίσης, 51 ολόκληρα χρόνια είχε αφιερωθεί στο ανακαινιστικό έργο σε όλα τα μοναστήρια και τις εκκλησίες που υπηρέτησε και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του σε κάθε γωνιά τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα