Μάτωσε ξανά η Μ. Ανατολή

Ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών! Οδομαχίες με δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίεςΑπό την
Ελενα Στάθου-Ελευθερόγλου

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι η απόφασή του να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, προς το παρόν κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον αδύνατον, αφού ολόκληρη η περιοχή φλέγεται!

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι συγκρούσεις που συνεχίστηκαν χθες στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων ήταν σφοδρές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι! Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με περίπου 50 Ισραηλινούς αστυνομικούς στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα, στη Χεβρόνα, στη Βηθλεέμ, στην Ιεριχώ και κοντά στη Ναμπλούς οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα στις πέτρες που πετούσαν εναντίον τους νεαροί Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, μετά την προσευχή της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. Στην Ιορδανία περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αμάν και σε άλλες πόλεις φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

Στον Λίβανο χιλιάδες μέλη ισλαμικών και αριστερών κομμάτων, αλλά και πολλοί Παλαιστίνιοι, οργάνωσαν πορεία στη Βηρυτό, ενώ στη Βαγδάτη εκατοντάδες Ιρακινοί συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Σαντρ, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας, η Ιερουσαλήμ ανήκει στους Αραβες». Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Κάιρο, στην Τεχεράνη και την Κωνσταντινούπολη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα