Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Αγαπώ την πολιτική επειδή αγαπώ όλους τους ανθρώπους»

Η πρωταθλήτρια του τένις, πτυχιούχος Νομικής και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου μιλάει στη «δημοκρατία» για τους στόχους τηςΑπό τον
Φίλιππο Πανταζή

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο με πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικές προοπτικές. Πρωταθλήτρια του τένις, πτυχιούχος της Νομικής και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, μιλά στη «δημοκρατία» για τους στόχους και τις προτεραιότητές της, καθώς και το ενδεχόμενο συμμετοχής της στις «γαλάζιες» λίστες, δηλώνοντας ότι «είναι η ευκαιρία να αλλάξει η πολιτική ζωή της χώρας και να δείξουμε όλοι οι νέοι ότι αξίζουμε καλύτερα».

Αθλητισμός, δικηγορία, πολιτική. Τρεις από τις μεγάλες αγάπες σας. Σε ποια σειρά προτεραιότητας τις τοποθετείτε;
Ο αθλητισμός καταλαμβάνει το μεγαλύτερο χρονικό κομμάτι της ζωής μου, ως εκ τούτου είναι επόμενο να υπάρχουν περισσότερες αναμνήσεις μέσα μου αλλά και εμπειρίες με αποτέλεσμα να είναι στην πρώτη θέση και να με συνοδεύει για πάντα. Ο αθλητισμός για μένα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής μου. Η πολιτική προκύπτει από την αγάπη μου για τον κόσμο. Αγαπώ την πολιτική διότι μου δίνει και μπορεί να μου δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσω ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα προς όφελος του ελληνικού λαού. Η δικηγορία είναι το επάγγελμά μου. Μπορώ να πω ότι αγαπώ τη νομική γνώση, θεωρώ πως είναι σπουδαίο εφόδιο και απαραίτητο.

Ως μέλος της Γραμματείας Επαρχιακού της ΟΝΝΕΔ, τι θεωρείτε ότι θα πρέπει να γίνει προκειμένου η νεολαία να εμπιστευτεί και πάλι το πολιτικό σύστημα;
Ο νέος έχει όλα τα οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα και ερωτήματα της καθημερινότητάς του. Καταλαβαίνει κανείς ότι το πολιτικό σύστημα για τους σημερινούς νέους είναι ο υπαίτιος των παραπάνω. Η απαξία και το «μίσος» έρχονται (και δικαιολογημένα) όταν κανείς δεν σε ακούει και δεν σου δίνει λύσεις. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει το πολιτικό τοπίο είναι η δραστηριοποίηση των νέων στον χώρο της πολιτικής και η εξήγηση είναι απλή. Οι νέοι γνωρίζουμε τα προβλήματα διότι τα ζούμε, έχουμε μάθει να τα βλέπουμε και να ψάχνουμε τη λύση αποτελεσματικότερα. Δεν αναλωνόμαστε σε αναπαραγωγή των προβλημάτων του παρελθόντος, αντιθέτως ψάχνουμε να βρούμε μία λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ακούγεται ότι θα είστε υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ισχύει και, αν ναι, πώς προσδιορίζετε το συγκεκριμένο προσωπικό σας στοίχημα;
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές. Για εμένα, όπως είπατε, είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο έβαλα ακριβώς πριν από έναν χρόνο, όταν είδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να εμπιστευτεί τους νέους και ένιωσα ότι τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξει η πολιτική ζωή της χώρας και να δείξουμε όλοι οι νέοι ότι αξίζουμε καλύτερα. Είναι ένα δύσκολο στοίχημα, διότι θα πρέπει να αφήσει πίσω ο κόσμος την εικόνα του πολιτικού βάσει ηλικίας και να υιοθετήσει την εικόνα του πολιτικού βάσει της δράσης και της συμβολής του στα κοινά.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δείχνει να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εσείς, με την ιδιαίτερη ευαισθησία σας και ως Βορειοελλαδίτισσα, ποια θεωρείτε την πιο ενδεδειγμένη εξέλιξη;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Ελληνας ο οποίος θα δεχόταν τα Σκόπια να υιοθετήσουν την ονομασία «Μακεδονία» και αυτή είναι και η δική μου θέση. Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει κανένας συμβιβασμός ο οποίος θα βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και η θέση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι σαφής κατά της χρήσης της ονομασίας «Μακεδονία» από τα Σκόπια. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα στρέψει τους Ελληνες κατά αυτών οι οποίοι προέβησαν σε μια τέτοια απόφαση βλαπτική και μειωτική για τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα