Ο Λοβέρδος (που αθώωνε τον Ακη) ζητάει τα ρέστα

Τι έλεγε για τις μίζες των TOR-M1 ο βουλευτής που έχει αναλάβει εργολαβία την υπόθεση των βλημάτων προς τη Σ. Αραβία, ζητώντας χωρίς στοιχεία ειδικά δικαστήρια, προκαλώντας ερωτήματα για τους σκοπούς τουO Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επιχειρεί να το παίξει τιμητής, να ξεμπροστιάσει δήθεν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καταγγέλλοντας ότι έγινε με μεσάζοντες, είναι ο άνθρωπος που την περίοδο 2004-2005 μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έβγαλαν λάδι τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Σήμερα, από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί με απόρρητα έγγραφα, που κάνει φέιγ βολάν, και με σκόρπιες υπόνοιες να αποδείξει οσμή σκανδάλου σε μια σύμβαση η οποία τελικώς δεν υλοποιήθηκε. Η ζέση του και το πάθος του για «κάθαρση» δημιουργούν σωρεία ερωτημάτων για το ποιους σκοπούς, ενδεχομένως και συμφέροντα, εξυπηρετεί.

Σε αντίθεση με το τώρα, που ο κ. Λοβέρδος έχει πάρει εργολαβία την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μιλώντας θεωρητικά και χωρίς στοιχεία για πολιτικές και ποινικές ευθύνες ( αφού ζητεί ειδικό δικαστήριο σε βάρος του κ. Καμμένου), τότε, στις αρχές της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, όταν γινόταν η Εξεταστική Επιτροπή για τις μίζες των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει εργολαβία την εν γνώσει του συγκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου. Κι αυτό γιατί υπήρχαν πάμπολλα αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου και ζημιά πολλών εκατομμυρίων για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, με επικεφαλής τους δύο συνταγματολόγους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, «αθώωσε» τον κ. Τσοχατζόπουλο, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να ισχυριστεί ότι οι λογαριασμοί των offshore εταιριών μέσω των οποίων διακινούνταν οι μίζες ήταν αριθμοί τηλεφώνων.

Αφού οι δυο τους δεν είδαν πουθενά ευθύνες σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας της κυβέρνησης Σημίτη, ήρθε η Δικαιοσύνη, έστω με καθυστέρηση, να απαγγείλει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου και πολλών άλλων συνεργατών του και να τους καταδικάσει σε φυλάκιση. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο χρόνος «ξέπλυνε» τις βαρύτατες ευθύνες τους για τα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη (εξοπλισμοί, Χρηματιστήριο, swap, Υγεία, Ολυμπιακοί Αγώνες και πολλά άλλα) και την πορεία της χώρας στην καταστροφή, την οποία πληρώνουμε σήμερα με τα οκτώ χρόνια Μνημονίων και κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμη.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» θυμίζει στον κ. Λοβέρδο, στον κ. Βενιζέλο, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που κουνούν σήμερα το δάχτυλο, αλλά ιδίως στον ελληνικό λαό το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τους TOR-M1. Συγκεκριμένα, τι είχε γράψει το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τους δύο «κορυφαίους» πολιτικούς που θέλουν να έχουν ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα και σήμερα.

«Διαπιστώσεις»

«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας κ. Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου (σ.σ.: και ο δεύτερος είχε μπει στο στόχαστρο των ερευνών) και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Και πρόσθεταν: «Επί ημερών των κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου». Αδίκως, λοιπόν, «διασύρθηκε» ο κ. Τσοχατζόπουλος κατά τους εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι ίδιοι, επίσης, ανέφεραν ότι «οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν απολύτως σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς», ενώ ειδικότερα «η απόφαση για την επιλογή του αντιαεροπορικού συστήματος TOR-Μ1 και η διαμόρφωση του τελικού κόστους ελήφθη από αρμόδιο συλλογικό κυβερνητικό όργανο, το ΚΥΣΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο πρωθυπουργός, και συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (με δικαίωμα ψήφου)». «Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του TOR-M1 ήταν η πλέον πρόσφορη» τόνιζαν.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος με τον Β. Πολύδωρα 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτοί που συνέταξαν το πόρισμα για το ΠΑΣΟΚ και, όταν μάλιστα άρχισαν να προκύπτουν τα στοιχεία των offshore εταιριών, της Drumilan και της Bluebell, άρχισαν την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εκτοξεύοντας ύβρεις, ειρωνείες, κατηγορώντας στελέχη του κόμματος για συκοφαντίες και επιμένοντας στην υπεράσπιση του κ. Τσοχατζόπουλου για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις.

Ο διάλογος του Βύρωνα Πολύδωρα με τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικός της ένδειας επιχειρημάτων:
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την DRUMILAN OFFSET και την DRUMILAN INTERNATIONAL, η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Για πάρτε τηλέφωνο να δούμε!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία, 21.000.000 δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά, ο παραλήπτης αγνοείται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα