Ομολογία: Στα 30 ευρώ θα… πέσουν οι επικουρικές συντάξεις!

Επικουρικές συντάξεις φιλοδώρημα της τάξης των 30 ευρώ (!) «βγάζει» σε πολλές περιπτώσεις ο επανυπολογισμός τους με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου… … όπως παραδέχθηκε στον Σκάι ο γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Νίκος Καλάκος.

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης προωθεί σχέδιο για την άμεση έκδοση τουλάχιστον 7.000 επικουρικών συντάξεων, νέων και παλαιών, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά υπολογίζεται σε 157 ευρώ.

Ο τρόπος

Ο καθορισμός του νέου τρόπου υπολογισμού των 120.000 επικουρικών (που έχουν παγώσει ως και τέσσερα χρόνια) φέρνει μειώσεις που κατά μέσον όρο διαμορφώνονται στο 20%, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν το 40% με 50%. Οσοι υπέβαλαν αίτηση ως τις 31/12/2014 και δεν έχει βγει η πράξη συνταξιοδότησής τους ως σήμερα θα λάβουν σύνταξη μειωμένη κατά 10%-20% (με βάση τον ν. 4387/2016), ενώ όσοι υπέβαλαν αίτηση από 01/01/2015 εκτιμάται ότι θα υποστούν μειώσεις 15%-20% με βάση τον μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές τους θα υποστούν τραπεζοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ πλην της ΔΕΗ, υψηλόμισθοι μισθωτοί που ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΙΚΑ, ναυτιλιακοί-τουριστικοί πράκτορες κ.ά., ενώ δεν θα υποστούν μειώσεις συνταξιούχοι της πρώην Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, αλλά και εκπαιδευτικοί.

Σημειώνεται ότι οι επικουρικές έχουν μειωθεί έως 80% στα χρόνια των Μνημονίων φτάνοντας πλέον κατά μέσον όρο στα 170 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα