Κίνδυνος για παραγραφή εγκλημάτων του Πάσσαρη!

Η νέα αναβολή της δίκης για τον Σεπτέμβριο του 2018 (λόγω ασυνεννοησίας των Αρχών) τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην… ελευθερίαΗ ασυνεννοησία των Αρχών, που οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Σεπτέμβριο του 2018, φέρνει τον Κώστα Πάσσαρη ένα βήμα πιο κοντά στην… ελευθερία! 

Οπως επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων που έχει τελέσει ο διαβόητος κακοποιός, που κρατείται από το 2001 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στη Ρουμανία.

Οι οικογένειες των θυμάτων του Κώστα Πάσσαρη, που δεν δικάστηκε ούτε αυτή τη φορά για τις πέντε ανθρωποκτονίες, τις οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα, ξέσπασαν στο δικαστήριο ζητώντας από την ελληνική Δικαιοσύνη να τον οδηγήσει ενώπιόν της. Η διαδικασία της προσωρινής έκδοσής του στη χώρα μας χάθηκε στη… μετάφραση και στις παραλείψεις των αρμόδιων Αρχών!

Ομως, καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί 18 χρόνια από την τέλεση των αδικημάτων, ορισμένα από αυτά θα παραγραφούν με τη συμπλήρωση της εικοσαετίας, εκτός των ανθρωποκτονιών, που έχουν χρόνο παραγραφής τα 25 έτη με τελεσίδικη απόφαση.

Για αποφυλάκιση

Την ίδια ώρα, ο χρόνος για την αποφυλάκισή του μετρά αντίστροφα και στη Ρουμανία, όπου ο Πάσσαρης εκτίει ποινή δις ισόβια για διπλή δολοφονία. Με βάση το ρουμανικό δίκαιο, σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα μπορεί να αιτηθεί υπό προϋποθέσεις την αποφυλάκισή του.

Και ενώ οι διαδικασίες για την προσωρινή έκδοσή του στη χώρα μας προκειμένου να δικαστεί μετρούν ήδη ενάμιση χρόνο, οι ρουμανικές Αρχές με έγγραφό τους που εστάλη στα τέλη Νοεμβρίου ζητούν εκ νέου διευκρινίσεις επί του αιτήματος έκδοσης, με τις αντίστοιχες ελληνικές να επιμένουν ότι τις έστειλαν στις 27 Νοεμβρίου!

Ωστόσο, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε αναλυτικά την αλληλογραφία ελληνικών και ρουμανικών δικαστικών υπηρεσιών, εντοπίστηκε το «τυφλό» σημείο που έγινε τροχοπέδη στην έκδοση του Πάσσαρη. Συγκεκριμένα, οι ρουμανικές Αρχές ζητούσαν να τους διαβιβαστούν έγγραφα για υποθέσεις κλοπών, για τις οποίες ο 42χρονος -πλέον- κακοποιός καταδικάστηκε ερήμην τον περασμένο Ιούνιο σε κάθειρξη 64 ετών. Τα επίμαχα έγγραφα φέρεται ότι δεν έφτασαν εγκαίρως στα χέρια των ρουμανικών Αρχών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα