Μ. Ανατολή: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση!

Αιματηρές διαδηλώσεις για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ. Σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία 230 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκανΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Δεν λέει να κοπάσει το κύμα των βίαιων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή αλλά και των διαδηλώσεων σε πολλά σημεία του πλανήτη που ξεκίνησαν την Τετάρτη, αμέσως μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Χθες στον Λίβανο οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, προκειμένου να διαλύσουν μια διαδήλωση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βόρεια Βηρυτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές. Για αυτόν τον λόγο η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν σε άλλο προάστιο, στη νότια Βηρυτό.

Την ίδια ώρα στην Ιερουσαλήμ ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν φύλακα ασφαλείας. Ο 24χρονος δράστης συνελήφθη, όπως ενημέρωσε η ισραηλινή αστυνομία, η οποία έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Παράλληλα, η Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τους Παλαιστινίους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της απόφασης των ΗΠΑ. Με ανακοίνωσή της, αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Φατάχ ζητεί «να συνεχιστεί η σύγκρουση και να επεκταθεί σε όλα τα σημεία που είναι παρών ο ισραηλινός στρατός». Η Ερυθρά Ημισέληνος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι που έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία ξεπερνούν τους 230.

Δύο σταθμά

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, καταφέρθηκε χθες εναντίον των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επέκριναν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σέβομαι την Ευρώπη, όμως δεν είμαι έτοιμος να δεχθώ την αντιμετώπισή της των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ακούω φωνές που καταδικάζουν την ιστορική απόφαση του Τραμπ, όμως δεν έχω ακούσει καταδίκες για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ ή για τη φρικτή εκστρατεία υποκίνησης μίσους εναντίον μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα