Ολυμπος: Νεκρός ορειβάτης από πτώση

Τραγική κατάληξη είχε η ανάβαση δύο νεαρών φίλων στον Ολυμπο, καθώς ο ένας έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε γκρεμό 200 μέτρων. Οι δύο ορειβάτες, συσπουδαστές σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης, είχαν πάει για ορειβασία το Σάββατο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Την ώρα που ανέβαιναν, ο άτυχος νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του είχε επισκεφτεί το σημείο και άλλες φορές και είχε πείσει και τον φίλο του, που πήγαινε πρώτη φορά, να τον ακολουθήσει.

Επιχείρηση

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που ειδοποιήθηκαν έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανέσυραν τον ορειβάτη νεκρό. Ο δεύτερος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποίησε τους πυροσβέστες, μεταφέρθηκε αμέσως σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια.

Πληροφορίες πάντως τον θέλουν να είναι τραυματισμένος, αφού έπεσε και εκείνος στη χαράδρα, αλλά πρόλαβε να κρατηθεί, και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς αντίκρισε τον φίλο του νεκρό. Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου-Ολύμπου.

Το άκουσμα της είδησης προκάλεσε σοκ στους συγγενείς και τους φίλους του νεαρού ορειβάτη, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μια βόλτα στο βουνό είχε αυτήν την κατάληξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα