Επί ποδός πολέμου η Λέσβος!

«Casus belli» η άφιξη πλοίου που μετέφερε οικίσκους για πρόσφυγες στο νησί! Δεν το άφησαν να εκφορτώσειΚαζάνι που βράζει θυμίζει η Λέσβος, το νησί που έχει δεχτεί τις περισσότερες μεταναστευτικές ροές από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση του Προσφυγικού. Χθες, η δημοτική Αρχή, μαζί με κατοίκους, «μπλόκαρε» φορτηγό πλοίο που μετέφερε στο λιμάνι της πόλης 50 οικίσκους που προορίζονταν για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Μόριας. 

Το θέμα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Γιάννη Μουζάλα, Νίκου Τόσκα και Σταύρου Κοντονή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εκφόρτωση των οικίσκων, αφού ο καταυλισμός δεν θα επεκτείνει τις υποδομές του ούτε κατά μία θέση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών του τόπου και των φορέων τους» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός κατά τη διάρκεια του χθεσινού περιστατικού, προσθέτοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λέσβος από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε νησί-φυλακή».

Παράλληλα, ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου, ρίχνει τα βέλη του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τονίζοντας ότι είναι εξαφανισμένος εδώ και καιρό, ενώ για το ζήτημα των οικίσκων αναφέρει ότι έφτασαν απροειδοποίητα στο λιμάνι, χωρίς να υπάρχει καμία προηγούμενη ενημέρωση. Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού. «Αυτοί που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τις κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, αυτοί εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο ίδιος τόνισε ότι είχε ενημερώσει τον κ. Γαληνό για τη μεταφορά των οικίσκων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους των νησιών που έχουν δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών να βοηθήσουν στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας.

Τη συνεργασία του δημάρχου Λέσβου για την αντικατάσταση των σκηνών με τους οικίσκους στη Μόρια ζήτησε και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε επιστολή του προς τον κ. Γαληνό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα