Η Μιμή «ανεβάζει» τον Στελάρα

Στις 25 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα στον «Ελληνικό Κόσμο» η παράσταση για τη ζωή του ΚαζαντζίδηΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Το κοινό δεν τον λάτρεψε μονάχα για τη φωνή του, αλλά και για το ήθος του, το πάθος του, την ανιδιοτέλειά του και κυρίως για τη συνέπειά του να μένει πιστός στις αρχές και τις αξίες του, που δεν πρόδωσε ποτέ παρά το χρυσάφι που έριξαν στα πόδια του. Ο Στέλιος που «Υπάρχει» στην ψυχή του κάθε Ελληνα, ο Στέλιος Καζαντζίδης, από τις 25 Δεκεμβρίου είναι το θέμα της νέας παράστασης της Μιμής Ντενίση, που θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το έργο-αφιέρωμα στον θρυλικό τραγουδιστή «Στέλιος Καζαντζίδης. Η ζωή του όλη» έχει σκηνοθετήσει η ίδια η Μιμή Ντενίση, ενώ μαζί με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή έχει γράψει και το κείμενο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η γνωστή θιασάρχης, δεν αποκλείεται έπειτα από αυτή την παράσταση να ακολουθήσει και ταινία! Σύμφωνα με την ίδια, είναι μια θεατρική παράσταση και όχι μουσική, η οποία στηρίζεται στην ουσία της ζωής του Στέλιου και όχι στα κουτσομπολιά. Ο Στέλιος, άλλωστε, ως γνωστόν, δεν ήθελε ποτέ να ασχολείται με τα δεύτερα. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν. Ηταν ένα φαινόμενο φωνής και ήθους. Εξάλλου, μια σκέτη φωνή δεν αρκεί για να σε λατρέψει το κοινό».

Το βιβλίο

Η πλούσια ζωή του «Στέλιου της Ελλάδος» ξεδιπλώνεται στην ενδιαφέρουσα παράσταση, το «χτίσιμο» της οποίας έγινε με βάση τα όσα γράφονται στο βιβλίο των φίλων του Καζαντζίδη, Νίκου Τζανιδάκη και Πάνου Υφαντή «Απομεσήμερο με τον Στέλιο».
Παράλληλα, από το θεατρικό περνούν και εμβληματικές προσωπικότητες της μουσικής, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Χρυσίνης, ο Τσάντας, ο Τσιτσάνης. «Στην παράσταση θα δούμε την ιστορία του από 14 ετών μέχρι και την εποχή που πήρε την απόφαση να σταματήσει τις εμφανίσεις στα νυχτερινά μαγαζιά.

Ουσιαστικά, ο επίλογός της είναι η γνωριμία του με τη Βάσω. Οπως και στο βιβλίο, έχω βάλει τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής του. Αυτά που θα ήθελε εκείνος να μπουν» εξήγησε ο κ. Τζανιδάκης, ενώ η κυρία Ντενίση συμπλήρωσε: «Δεν θα κάναμε ποτέ ένα έργο στο οποίο θα βλέπαμε τη Μαρινέλλα ή την Καίτη Γκρέυ, γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, να τσακώνονται με τον Καζαντζίδη επί σκηνής. Αυτό δεν συνάδει ούτε με τις δικές μου ηθικές αξίες αλλά ούτε και με το ίδιο το θέατρο. Για αυτό, άλλωστε, και στο θεατρικό έχουμε κρατήσει τα ονόματα των προσώπων που έμειναν στη ζωή του. Εκείνα της Βάσως, της μητέρας του της Γεσθημανής. Οι κυρίες, οι έρωτές του, δεν ονοματίζονται».

Τον «Στελάρα» ενσαρκώνει στην παράσταση ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας, ο οποίος μίλησε εντυπωσιασμένος για τις αξίες και το ήθος του Καζαντζίδη, ενώ τη μητέρα του Γεσθημανή υποδύεται η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ο Αντώνης Λουδάρος υποδύεται έναν φανταστικό φίλο του τραγουδιστή, τον Γιορδάνη (όπως είπε η κυρία Ντενίση, έχει πολλά από τα στοιχεία του φίλου του Νίκου), ενώ ο Δημήτρης Σταρόβας θα ενσαρκώσει τον Χειλά, έναν θρυλικό μαγαζάτορα της εποχής. Ακόμη, στον ρόλο της θείας του θα δούμε τη Νεφέλη Ορφανού, της τραγουδίστριας τη Νίκη Παλληκαράκη, ενώ, τέλος, ο Σταύρος Νικολαΐδης θα ενσαρκώσει τρεις ρόλους, μεταξύ των οποίων και εκείνου του Μανώλη Χιώτη.

• Info: Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 25 Δεκεμβρίου στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Βάσω: «Ηταν μία από τις επιθυμίες του»

«Ηταν ένα χρέος μου να γίνει η ζωή του Στέλιου θεατρικό» εξήγησε η Βάσω Καζαντζίδη, συμπληρώνοντας πως «η επιθυμία του ήταν να μεταφέρουμε τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη. Ξεκινάμε όμως με το θεατρικό» συνέχισε η ίδια, με τη Μιμή Ντενίση να απαντά σε σχετική ερώτηση πως είναι πολύ πιθανό το εν λόγω εγχείρημα να γίνει και ταινία. Αξίζει να σημειωθεί πως για την παράσταση έχουν επιλεγεί τα καλύτερα τραγούδια του Στέλιου, γνωστές επιτυχίες αλλά και κομμάτια που πολλοί δεν έχουν φανταστεί ότι εκείνος έχει πει, όπως τα «Πέτρινα χρόνια» και «Καταχνιά». «Πέρασα χιλιάδες ώρες ακούγοντας τα τραγούδια του. Εγώ τον Στέλιο Καζαντζίδη τον αγάπησα πολύ» τόνισε η κυρία Ντενίση, υποστηρίζοντας δε πως όλα τα κομμάτια είναι ηχογραφημένα, αφού θα ήταν «εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάποιος που θα ερμήνευε ζωντανά τα τραγούδια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα