Στην «κατάψυξη» η Ευρώπη

Κλειστά τα αεροδρόμια λόγω του χιονιά! Σε κόκκινο συναγερμό πολλές πόλεις, ενώ σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιέςΟ χιονιάς σαρώνει την Ευρώπη. Εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν χθες κλειστά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περίπου 7.000 νοικοκυριά στην κεντρική και τη νοτιοδυτική Αγγλία, αλλά και στην Ουαλία, έμειναν χωρίς ρεύμα.Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης προβλήματα και καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου, του Λούτον και του Χίθροου, αλλά και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Δύο τραυματίες και μία νεκρή γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε όταν δέντρο ξεριζώθηκε από τους σφοδρούς ανέμους, με ταχύτητα 130 χλμ./ ώρα, είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας στη βόρεια Πορτογαλία, όπου η πολιτική προστασία ανέφερε ότι ξεριζώθηκαν περισσότερα από 389 δέντρα.

Προβλήματα

Εκτεταμένες επιχειρήσεις εκχιονισμού και απόψυξης, που οδήγησαν σε καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, αλλά και σε αρκετές ακυρώσεις πτήσεων, πραγματοποιήθηκαν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, το οποίο μέσω twitter πραγματοποίησε έκκληση στους επιβάτες να ενημερώνονται από το διαδίκτυο πριν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 140 πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν.

Παρόμοιο σκηνικό, με εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων (400 πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο στο Σίπχολ, ενώ στο Αϊντχόφεν παρέμεινε κλειστός ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης), κλειστά σχολεία και προβλήματα στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, διαμορφώθηκε και στην Ολλανδία, που λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Χάγης, ωστόσο, οργανώθηκε μέσω facebook ένας τεράστιος χιονοπόλεμος! Την ίδια ώρα, από την κακοκαιρία δοκιμάστηκε και η περιφέρεια του Λίγηρα στη Γαλλία.
Οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά, ενώ η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο για τριάντα δύο διαμερίσματα της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα