Η «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι γκρίζοι, ανέμπνευστοι και εμμονικοί διεκπεραιωτές αποτυχημένων πολιτικών που ηγούνται της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης πέρασαν μερικά ευχάριστα (μόνο για εκείνους) χρόνια, ανακαλύπτοντας και δαχτυλοδείχνοντας το «πρόβλημα» της Ευρώπης. Το «πρόβλημα» αυτό ήταν η χώρα μας.

Εκτελώντας
εντολές της Καγκελαρίας της Γερμανίας και κύκλων συμφερόντων που ήθελαν να διαρπάξουν τα ιμάτια της Ελλάδας, αναπαρήγαν προπαγανδιστικά τσιτάτα του στιλ «είναι τεμπέληδες οι Ελληνες, ζουν με δανεικά, ζουν παραπάνω από τις δυνατότητές τους, δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους». Ταυτόχρονα, την ώρα της μεγάλης οικονομικής επίθεσης εναντίον της πατρίδας μας έκαναν διαρκώς υποδείξεις για την «υποδοχή» των μεταναστών, τη διαβίωσή τους εδώ, την καταγραφή και την εξέταση των αιτημάτων τους. Οτιδήποτε κι αν έκανε η Ελλάδα σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν για τους προαναφερθέντες «λίγο, κακοσχεδιασμένο, μη λειτουργικό».

Το παραμύθι
με το οποίο καθησύχαζαν την ημέτερη πολιτική τάξη αλλά και το γενικά καλόπιστο ή ακόμα και εύπιστο ελληνικό κοινό ήταν η «ποσόστωση», δηλαδή δεν θα εγκλωβίζονταν όλοι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα. Θα προωθούνταν στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα υποχρεώνονταν να αποδεχτούν τον εποικισμό τους από μουσουλμάνους, σταδιακά και αναλογικά με τον πληθυσμό και τις αντοχές τους.

Το παραμύθι, όμως, της ποσόστωσης λαμβάνει τέλος. Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» αποκαλύπτει ότι ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα φέρει πρόταση στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής σχετική με την κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης στην υποδοχή προσφύγων! Η Κομισιόν αντέδρασε σε αυτήν την είδηση με συνέντευξη Τύπου, όπου ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι «το κείμενο του Ντ. Τουσκ είναι απαράδεκτο».

Ωστόσο,
δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουν οι χώρες που δεν θέλουν άλλους αλλοδαπούς. Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει τη δική της πολιτική, να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά της και να αποθαρρύνει, εφαρμόζοντας άκαμπτα την κείμενη νομοθεσία, τις εισόδους λαθρομεταναστών. Δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδος για να εξυπηρετήσουμε αλλότρια συμφέροντα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα