Εκφορτώθηκαν οι 50 οικίσκοι για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στη Λέσβο η εκφόρτωση των 50 οικίσκων που είχαν φτάσει στο λιμάνι του νησιού με πλοίο τη Δευτέρα, με προορισμό το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας. Υπενθυμίζεται ότι οι οικίσκοι δεν εκφορτώθηκαν λόγω αντιδράσεων που προέβαλαν ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός και οι κάτοικοι. Την ίδια στιγμή δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από κυβερνητικές πηγές σχετικά με την εναντίωση του κ. Γαληνού. 

Ο δρόμος για να φτάσουν οι 50 οικίσκοι στον προορισμό τους άνοιξε ήδη από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν η ομάδα περιφρούρησης που είχε δημιουργήσει ο δήμαρχος με στελέχη της δημοτικής Αρχής και κατοίκους μπροστά στο φορτηγό πλοίο αποχώρησε. Παράλληλα, στις 4 τα ξημερώματα έφυγαν από τη θέση τους και τα απορριμματοφόρα, που είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αποκομιδή απορριμμάτων. Οι οικίσκοι έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε στρατόπεδο κοντά στη Μόρια.
«Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξης των hot spots δεν είναι δυνατό να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους» ανέφεραν χθες κυβερνητικές πηγές, ρίχνοντας τα βέλη τους προς τον δήμαρχο Λέσβου.

Σκληρή αντίδραση Δ. Αβραμόπουλου

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κίνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εισηγηθεί τον τερματισμό του συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων. Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Ελληνας επίτροπος της Ε.Ε. τόνισε ότι «το κείμενο του Ντ. Τουσκ είναι απαράδεκτο. Είναι αντιευρωπαϊκό και αγνοεί όσα κάναμε τα τελευταία χρόνια και τα κάναμε μαζί». Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, επισήμανε ότι «το κείμενο του Ντ. Τουσκ υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ε.Ε.: την αλληλεγγύη. Αυτή η αρχή υπάρχει στις ιδρυτικές συνθήκες… Η αλληλεγγύη δεν είναι a la carte».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα