Ειρηνοδικεία: Ούτε σήμερα πλειστηριασμοί

Αναβλήθηκαν πάλι υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Κανονικά οι ηλεκτρονικοίΣτον… αέρα τινάχτηκαν οι σημερινοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, καθώς οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να τους αναβάλουν υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Για ακόμη μία φορά η διαδικασία των πλειστηριασμών πέφτει θύμα των γνωστών «συλλογικοτήτων» και της ΛΑ.Ε., που θεωρούν ότι με το να σταματήσουν αυτήν τη διαδικασία βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. 

Τι κι αν με αυτήν την τακτική και με προκάλυμμα την προστασία της λαϊκής κατοικίας -που, πάντως, οπωσδήποτε πρέπει να προστατευτεί- παρέχουν δίχτυ προστασίας σε συστηματικούς κακοπληρωτές. Το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου αποφάσισε την αναβολή των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οπως αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι, τάχθηκαν υπέρ της αναβολής «προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών», για τις οποίες δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, προκειμένου να βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει έως το τέλος του έτους. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προβλέπουν ακόμη και την αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Οι συμβολαιογράφοι διευκρινίζουν ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά και συμπληρώνουν με νόημα: «Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και αγορά». Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση αναστολής των πλειστηριασμών που έχει υποβάλει η συμβολαιογράφος Λαυρίου Ελένη Καραγεωργοπούλου, η οποία εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αλλοθι» αριστεροφροσύνης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας

Οι πλειστηριασμοί εξελίσσονται σε μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αλλά και για τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα πολιτικά θέματα, αλλά βλέπει να χάνει μαζί με τα όποια αριστερά χαρακτηριστικά του και το τελευταίο άλλοθι αριστεροφροσύνης.

Ο Γιώργος Κυρίτσης, ένα από τα στελέχη του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός και από τις εκτός επίσημης γραμμής δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς, απευθυνόμενος στο αριστερό ακροατήριο και αποπειρώμενος να περιχαρακώσει διαρροές, προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση λέγοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραμείνουν απαθείς σε έναν καταιγισμό πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών. Ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι, αν χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση, θα υπάρξει, ενώ, όπως είπε, Μαξίμου και κόμμα «είναι σε συναγερμό για το κατά πόσον το ζήτημα των πλειστηριασμών μπορεί να συνεχίσει χωρίς να θίγει τη λαϊκή κατοικία».

Για το ίδιο θέμα η Φωτεινή Βάκη ανέφερε πως η προστασία της λαϊκής κατοικίας ισχύει και η συμφωνία που υπάρχει με τις συστηματικές τράπεζες είναι δέσμευση της κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση, έγινε ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε πλήρως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους οποίους χαρακτήρισε μέσο καταπολέμησης του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα