Εύη Σιαμαντά: Η πρωτεύουσα δεν μου λείπει!

Η Εύη Σιαμαντά δηλώνει ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης την έχει στηρίξει πολύ και νιώθει ευλογημένη γι’ αυτόΑπό την 
Ελένη Σκάρπου

Ανήκει στις ερμηνεύτριες που εξακολουθούν να μας συγκινούν, ανεξάρτητα από το είδος των τραγουδιών που ερμηνεύει, αν και οι μουσικές απαρχές της εντοπίζονται στα βήματα της τζαζ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διδάσκει σύγχρονο τραγούδι, ζει στη Θεσσαλονίκη, μετακινείται στην Αθήνα με αφορμή ωραίες μουσικές συναντήσεις και αυτή την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, όπως και ανήμερα τα Χριστούγεννα, θα την απολαύσουμε στο French Keys, στην Καλαμαριά.

Η Εύη Σιαμαντά μάς υπόσχεται νοσταλγία και πολύ στιλ, ενώ κλείνει το μάτι σε όλους όσοι αγαπούν το glam μιας άλλης εποχής, το οποίο και προσαρμόζει στο σήμερα, υπό μια νέα ματιά. Κλασικές τζαζ μελωδίες, επιτυχίες του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού ρεπερτορίου και αθάνατα ελληνικά τραγούδια σε ένα πρόγραμμα- έκπληξη θα μας παρουσιάσει μαζί με τον Σπύρο Ρασσιά στο πιάνο, τον Δημήτρη Γιαλαμά στο μπάσο και τον Νίκο Βαργιαμίδη στα ντραμς.

«Πρόκειται για international και ελληνικό, εορταστικό ρεπερτόριο, με διασκευές από παραδοσιακά κομμάτια και από την κλασική σκηνή του musical. Φυσικά θα ερμηνεύσω και κάποια δικά μου τραγούδια» αναφέρει η Εύη Σιαμαντά, η οποία ελίσσεται αβίαστα σε ποικίλα μουσικά είδη και αυτό την ενθουσιάζει στη διάρκεια όλης της πορείας της.

Προσωπική επιλογή

Είναι Θεσσαλονικιά και έχει αποφασίσει ότι αυτή η πόλη της ταιριάζει για να ζει και να δρα. «Είναι προσωπική επιλογή να είμαι εδώ. Ημουν πολλά χρόνια στην Αθήνα, αλλά τώρα η βάση μου είναι η Θεσσαλονίκη. Εχω αποφασίσει προς το παρόν να βρίσκομαι εδώ, γιατί δεν είναι η Θεσσαλονίκη τόσο κουραστική στις μετακινήσεις. Εδώ κινούμαι άνετα και μπορώ να οργανώσω τη ζωή μου πιο εύκολα. Αλλωστε η δουλειά μου εδραιώθηκε εδώ και επεκτάθηκε στην Αθήνα. Το κοινό της Θεσσαλονίκης με έχει στηρίξει πολύ και νιώθω ευλογημένη γι’ αυτό. Με έχει αγκαλιάσει με μεγάλη ζέση, αν και το ρεπερτόριο που υπηρετώ δεν είναι εύκολο» τονίζει η ίδια, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και η επαφή της με το τραγούδι ξεκίνησε όταν ήταν 17 χρονών.

«Στα 17 μου προετοιμαζόμουν για να δώσω εξετάσεις στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διάβαζα. Εμενα τότε πάνω από το Cotton Club στην παραλία και πήγαινα εκεί τα μεσημέρια που έκαναν πρόβες για να κάνω διάλειμμα και να πιω καφέ. Ξαφνικά μια μέρα όπως σιγοτραγουδούσα μαζί με την τραγουδίστρια με άκουσε ο πιανίστας και μου είπε… “τι ωραία που τα λες εσύ;” κι έτσι τα παράτησα όλα και ασχολήθηκα με το τραγούδι. Στα 20 μου βρέθηκα στο Διογένης Παλλάς, στην Αθήνα… με τον Λευτέρη Πανταζή, την Κωνσταντίνα, τον Σάκη Μπουλά, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Ισιδώρα Σιδέρη, τον Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ. Τραγουδούσα στις μεγάλες πίστες» εξομολογείται η γνωστή Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια και δηλώνει ευθαρσώς ότι η πρωτεύουσα δεν της λείπει καλλιτεχνικά και ότι η Θεσσαλονίκη τής αρκεί για τώρα.

 «Εκανα την ανατροπή και ήρθα στην πόλη μου»

«Νόμιζα παλιά πως αν γυρίσω Θεσσαλονίκη δεν θα τα καταφέρω. Με τεράστια οικονομική θυσία όμως -γιατί στην Αθήνα οι απολαβές είναι καλύτερες- έκανα την ανατροπή» λέει και θυμάται τη γνωριμία της με τον Μίμη Πλέσσα και τις συμβουλές που της έχει δώσει κατά καιρούς.
«Από τη στιγμή που γνώρισα τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα… είμαι ευχαριστημένη. Εκείνος μου έχει πει πως τα πρώτα 80 χρόνια είναι δύσκολα και πως μετά συνηθίζεις, χαριτολογώντας πάντα. Είναι πολύ δύσκολο όταν αγαπάς τη μουσική και μάλιστα ένα είδος μουσικής που δεν είναι εμπορικό… να σπας τα δεδομένα. Αυτό απαιτεί μεγάλες θυσίες, συνέπεια, δουλειά, μελέτη και συνεργασίες.

Διδάσκω επίσης σε ωδεία και δραματικές σχολές το σύγχρονο τραγούδι και αν έχω κάτι στο μυαλό μου να κάνω στο μέλλον… είναι να πραγματοποιήσω κάποια projects, που παντρεύουν τη δυτική με την ανατολική μουσική, με παραδοσιακά στοιχεία… και θέλω όλο αυτό να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο» δηλώνει η Εύη Σιαμαντά και επιμένει ότι η καθημερινότητα είναι εκείνη που της δίνει έμπνευση για να εξελίσσεται και να «τρέφεται».
«Οσο οξύμωρο κι αν φαίνεται… για να απογειωθείς, πρέπει πρώτα να γειωθείς… Μυαλό στο κεφάλι και πόδια στη γη» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα