Οι εορταστικές αφίσες «όπλισαν» τον βομβιστή της Νέας Υόρκης

Οι χριστουγεννιάτικες αφίσες ήταν που «πυροδότησαν» στον επίδοξο βομβιστή της Νέας Υόρκης Ακάγεντ Ουλά τη μανία να εκδικηθεί για τα δεινά που υφίστανται οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους ανακριτές. Ο μετανάστης από το Μπανγκλαντές είπε στην αστυνομία πως οι γιορτινές αφίσες τού έφεραν στον νου το πρόσφατο κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων σε αγορές, πολυκαταστήματα και άλλα πολυσύχναστα μέρη.

Οπως ομολόγησε, έφτιαξε τη βόμβα με απλά υλικά στην εταιρία ηλεκτρικών όπου εργαζόταν, ενώ την πυροδότησε ο ίδιος εσκεμμένα εκείνη την ώρα και δεν έγινε πρόωρα ή δεν ήταν λάθος, όπως είχαν εκτιμήσει αρχικά οι Αρχές. Χθες η αστυνομία του Μπανγκλαντές ανέκρινε τη σύζυγο του Ουλά, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα, ενώ αναζητούνται μέλη της οικογένειας και φίλοι του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, δεν έχασε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το παρ’ ολίγον πολύνεκρο χτύπημα, επανερχόμενος στην αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής, ζητώντας εκ νέου στο Κογκρέσο να μεταρρυθμίσει το «υπερβολικά επιεικές» σύστημα μετανάστευσης.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κάθε περίπτωση, κατέδειξε τα όρια και τις δυνατότητες της αντιτρομοκρατικής δύναμης που έχει «χτίσει» η Νέα Υόρκη μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς η τάξη αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα και ο ύποπτος συνελήφθη άμεσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα