Κανένα θέμα ασφάλειας για τις πτήσεις στο «Μακεδονία»

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι η «μετακόμιση» των αεροπορικών εταιριών έγινε για δικούς τους λόγουςΔεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας για τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπως έσπευσε να τονίσει χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με τη «μετακόμιση» αεροπορικών εταιριών από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα και σε άλλα αεροδρόμια. 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεκαετίες τώρα έχει δείξει μεγάλη υπευθυνότητα, ενώ διεθνείς οργανισμοί έχουν ελέγξει και τις διαδικασίες στα αεροδρόμιά μας» ανέφερε, τονίζοντας πως δεν βρίσκει τους λόγους που τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν έπρεπε να ολοκληρωθούν, για να μην υπάρχει μια τρίμηνη ή τετράμηνη ταλαιπωρία.

Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Τα έργα, βεβαίως, θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους» διαβεβαίωσε ο υπουργός, σημειώνοντας μάλιστα πως «όταν μια εταιρία, για τιμολογιακούς, δικούς της λόγους, επιθυμεί να μετακινήσει είτε τον προορισμό της είτε το βασικό αεροδρόμιο από όπου θέλει να δραστηριοποιείται, μπορεί να το επενδύσει με χίλιους λόγους».

Σε ό,τι αφορά το έργο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο υπουργός υπογράμμισε ότι έπρεπε να γίνει, καθώς διέθετε έναν αεροδιάδρομο, η υποδομή του οποίου είχε κατασκευαστεί τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τόνισε δε πως, αν τα έργα δεν ολοκληρώνονταν, θα είχαμε κληθεί να επιστρέψουμε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια και είναι συγχρηματοδοτούμενα.

Θα ξεπεράσει τα 10.000.000 ευρώ η επένδυση της Fraport Greece για την αναδιαμόρφωση και την επέκταση κατά 2.000 τ.μ. του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Μέχρι το 2019 το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό, αλλά και ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών τόσο μέχρι το 2026 όσο και για το απώτερο μέλλον.

Αυτά έκανε γνωστά ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της περιοχής. Οπως ανέφερε δε, ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά τη διάρκεια των έργων του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τ.μ., την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, όπως επίσης και την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα