Στην… καρμανιόλα

Κυβερνητική ομηρία των πολιτών με τα επιδόματαΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να μας πείσει ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορά ένα προσωπείο, που κρύβει την πιο ανάλγητη πολιτική που πέρασε από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν από τη χώρα.

Την ώρα που δήθεν διαπραγματεύεται την έξοδο της χώρας για το… καλό μας, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όσα αποκαλύπτονται για την επόμενη μέρα των συνταξιούχων με ΕΚΑΣ -μόλις και μετά βίας 30 ευρώ σε όσους θα συνεχίζουν να το λαμβάνουν, καθώς για χιλιάδες κόβεται οριστικά- προκαλούν σοκ.

Οι άνθρωποι αυτοί που δούλεψαν, αγωνίστηκαν μια ζωή βλέπουν να μην μπορούν πλέον ούτε να επιβιώσουν με το επίδομα, και όχι σύνταξη, που πλέον θα λαμβάνουν. Και για ακόμη μία χρονιά θα διαπιστώνουν πως ούτε ένα δώρο στα εγγόνια τους, μέρες που έρχονται, δεν θα μπορούν να πάρουν. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό σοκ για τα πάλαι ποτέ περήφανα γηρατειά. Ακολουθούν και άλλα, με χαρακτηριστικότερα αυτά που περιέχονται στον επανυπολογισμό των συντάξεων.
Οι επικουρικές θα αγγίξουν σε πολλές περιπτώσεις το… ασύλληπτο ποσό των 30 ευρώ και αυτές, κάτι που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα αυτών των ανθρώπων.

Η ανθρωπιστική κρίση όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε με αυτήν την κυβέρνηση, αλλά είναι παρούσα και εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και εάν δεν υπήρχαν η εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Αυτά πέτυχαν οι δήθεν κοινωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας όχι απλώς την πολιτική των Μνημονίων που καταδίκαζαν, αλλά ξεπέρασαν και τα όρια όσων τους ζητούσαν οι θεσμοί. Και εάν τα παραπάνω αφορούν τους συνταξιούχους, η επίθεση θα συνεχιστεί και στους μισθωτούς, που έχουν γονατίσει από τη φορολογία. Αυξήσεις εισφορών και κρατήσεων, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, τους περιμένει από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου.

Βλέπετε, από το σχέδιο-καρμανιόλα για τους πολλούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γλιτώσει κανείς. Ούτε και αυτοί στους οποίους μοιράζει δήθεν κοινωνικό επίδομα, την ώρα που τους οδηγεί σε απόγνωση με μέτρα και αποφάσεις του.
Η φτωχοποίηση των μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος, η ομηρία των πολιτών από την κυβέρνηση μέσω των επιδομάτων επιβίωσης. Αλλά αυτό είναι ντροπή για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

*Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα