Εξάψαλμος Βαρνάβα και πολλά παράπονα στη «φιέστα» Τσίπρα

Με τη λίστα των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη δυτική Θεσσαλονίκη, που του έδωσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, και την υπόσχεση στους εργαζομένους της ΕΛΒΟ ότι θα πληρωθούν και θα κάνουν Χριστούγεννα έφυγε χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το μεσημέρι την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στον Εύοσμο, με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Βαρνάβα να του επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα στη δυτική πλευρά της πόλης. Του είπε ότι είναι σκάνδαλο να μην έχει προγραμματιστεί η επέκταση του μετρό στην περιοχή, όπου εκεί βρίσκονται η «εργατιά και οι άνθρωποι του μόχθου», ενώ του ζήτησε να προχωρήσει επιτέλους η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου πέριξ της λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου. Του επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, όπως είναι η ανεργία, αλλά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή ενώ, θέμα δημιουργίας παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή τού έθεσε ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού Πέτρος Σούλας.

Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, φτάνοντας χθες στην ΤΟΜΥ, αλλά μια γυναίκα κατάφερε να τον πλησιάσει και, αφού τον χαιρέτησε, του είπε ότι είναι μητέρα τριών παιδιών, ότι εργαζόταν ως φύλακας στον δήμο και ότι τώρα είναι άνεργη, με τον πρωθυπουργό να της απαντά ότι τα προγράμματα θα συνεχίσουν να «τρέχουν» και ότι θα βρει εργασία.

«Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο» είπε ο πρωθυπουργός για τη δημιουργία των ΤΟΜΥ, λέγοντας ότι ο συνολικός σχεδιασμός είναι να γίνουν 239 σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και την κατάθεση του τελευταίου μνημονιακού Προϋπολογισμού και του πρώτου χωρίς ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση για το 2018.

Εξάλλου, στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο κ. Τσίπρας συνάντησε χθες τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ. Ενώπιόν τους τηλεφώνησε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τους διαβεβαίωσε ότι έχουν εγκριθεί 2.500.000 ευρώ για τους μισθούς τους. Ανέφερε ότι θα σταλούν χαλασμένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για επισκευή στην ΕΛΒΟ, καθώς και ότι αναζητείται επενδυτής για την εταιρία. Προσπάθεια να συναντήσουν τον πρωθυπουργό έκαναν και παρατασιούχοι στους ΟΤΑ, η οποία όμως απέβη άκαρπη.

Φανή Χαρίση

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα