ΟΛΘ: Μέγα φιάσκο η πώληση!

Η κατάρρευση της ρωσικής τράπεζας, που έδωσε την εγγυητική των 24.000.000 ευρώ, ανάγκασε το ΤΑΙΠΕΔ να ακυρώσει τη φιέσταΔύο ώρες προτού υπογραφεί η συμφωνία πώλησης του ΟΛΘ, με εγγυητική επιστολή από ρωσική τράπεζα που κατέρρευσε και είχε ανακοινωθεί από το βράδυ της Πέμπτης πως κρατικοποιείται, ανακοίνωσαν από το ΤΑΙΠΕΔ πως αναβάλλουν τη διαδικασία! 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και κάποιοι στο Ταμείο που υποστήριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή πως η υπογραφή πρέπει να γίνει ακόμα και όταν έγινε γνωστό πως η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είχε σπεύσει να διασώσει την τράπεζα Promsvyazbank. Από την τελευταία είχε λάβει εγγυητική επιστολή, ύψους 24.000.000 ευρώ, το επενδυτικό σχήμα που αγοράζει τον ΟΛΘ.

Βασικοί μέτοχοι της ρωσικής τράπεζας ήταν οι Dmitry and Alexei Ananiev, γνωστοί από άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Εταιρία συμφερόντων του Dmitry Ananiev είχε αγοράσει προ μηνών τη Vitro Hellas από τον όμιλο Ευθυμιάδη. Η αναβολή της υπογραφής και η εμπλοκή με τη ρωσική τράπεζα έρχoνται, πάντως, να προσφέρoυν επιχειρήματα σε όσους αντιδρούσαν στη συγκεκριμένα συμφωνία. Προ ημερών, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ είχε δηλώσει πως είναι ασαφές ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιώτες επενδυτές του ΟΛΘ και από πού προέρχονται τα χρήματά τους!

Χθες η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Σε προσωρινή διαχείριση

Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.
Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν η γερμανική Deutsche Invest (DIEP), η γαλλική CMA-CGM και ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη. Στο σχήμα συμμετέχουν με 47% οι Γερμανοί, με 33% οι Γάλλοι, μέσω της θυγατρικής Terminal Link, και με 20% η Belterra Investments Ltd. του ομίλου Ιβάν Σαββίδη. Το ενδιαφέρον είναι πως οι υποτιθέμενοι πανίσχυροι Γάλλοι και Γερμανοί, αντί να εκδώσουν εγγυητική επιστολή από δικές τους τράπεζες, έσπευσαν στη ρωσική τράπεζα που κατέρρευσε!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα