Σκληρή γλώσσα των δικαστών κατά κυβέρνησης

Πρόεδρος ΕΔΕ: «Σπέκουλα και κατασυκοφάντηση του σώματος»Οι ηχηρές απουσίες αλλά και η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αιχμή την κριτική των δικαστικών αποφάσεων και το «πόθεν έσχες», σημάδεψαν την ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δεν έδωσε το «παρών», ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης σήκωσε το γάντι, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών τις προηγούμενες ημέρες, και έκανε λόγο για σπέκουλα και επιχείρηση κατασυκοφάντησης του δικαστικού σώματος.

«Επρόκειτο για εσκεμμένη στρέβλωση της πραγματικότητας, για συκοφαντίες, για μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, διότι οι αποφάσεις τους δεν εξυπηρετούσαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Το δικαστικό σώμα δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια, ούτε θα γίνει μέρος του προβλήματος» είπε ο κ. Σεβαστίδης και αναφερόμενος στο θέμα του «πόθεν έσχες» υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ότι οι δικαστές αρνούνται να υποβάλουν δηλώσεις».

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη σύντομη τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, ο οποίος σημείωσε ότι οι δικαστές δεν δέχονται υποδείξεις. «Ας αντιληφθούν όλοι ότι δεν είμαστε εκτός νόμων στη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», αναφερόμενος στο θέμα του «πόθεν έσχες» υπογράμμισε: «Η υποχρέωσή μας να δηλώνουμε κάθε έτος την περιουσιακή μας κατάσταση είναι ζήτημα δημοκρατίας, εφαρμογής των νόμων χωρίς παρεκκλίσεις και αποτελεσματικού ελέγχου».

Αξίζει να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσε η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς ουδείς εκ των αρχηγών τους, πλην του Βασίλη Λεβέντη, δεν παρέστη στη συνέλευση, επιλέγοντας να εκπροσωπηθούν από βουλευτές.

Μαρία Ζαχαροπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα