Γεράνης: «Ναι» στη δημιουργία της «Εγνατίας» για τα σκουπίδια

Το όραμά του, τη δημιουργία της «Εγνατίας» για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, αποκάλυψε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης. Μιλώντας στο 5ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, είπε πως είναι αναγκαία η δημιουργία του παραπάνω έργου, καθώς διασφαλίζει βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, αποφυγή παράλληλων επενδύσεων και υψηλή αποτελεσματικότητα των πολιτικών διαχείρισης. «Η Ελλάδα πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση για να καλύψει τους στόχους εκτροπής από την ταφή» σημείωσε.

Για τα σκουπίδια στην Κεντρική Μακεδονία ειδικότερα τόνισε: «Ωριμάζουν και υλοποιούνται σύγχρονα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ωστόσο, ανέφερε πως επιδιώκεται σταδιακά να εφαρμόσει πολιτική σχεδόν μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων. Μεταξύ των έργων που θα αλλάξουν τον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων συγκαταλέγονται η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στις Σέρρες, η ολοκλήρωση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων ανατολικού τομέα, που θα εξυπηρετεί το 36% των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, και η ολοκλήρωση κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δυτικού τομέα, που θα εξυπηρετεί το 64% των απορριμμάτων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και της Π.Ε Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και τον Δήμο Παιονίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα