Πρόστιμα τώρα και σε αστέγους

«Ρεκόρ» αναλγησίας στη Φρανκφούρτη! Αγρια εκμετάλλευση και των μεταναστώνΑπό την 
Ελενα Στάθου -Ελευθερόγλου

Μόνο ως ανάλγητη -στα όρια της απανθρωπιάς- θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη δημοτική Αρχή της Φρανκφούρτης, που πρόσφατα έλαβε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμα σε όσους αστέγους κοιμούνται σε κεντρικά σημεία της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας!

Την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ έκανε έκκληση για την προστασία των αστέγων, το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης υπερψήφιζε τη λήψη μέτρων, προκειμένου οι άστεγοι της πόλης να σταματήσουν να αναζητούν καταφύγιο από το κρύο, τη βροχή και το χιόνι σε κεντρικά σημεία, όπως τον σιδηροδρομικό σταθμό ή τον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όσοι άστεγοι πιαστούν επ’ αυτοφώρω να κοιμούνται σε κεντρικά σημεία της πόλης από εδώ και στο εξής θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο επιτόπου, και μάλιστα με μετρητά! Σε περίπτωση που ο άστεγος δεν έχει να πληρώσει το πρόστιμο -το ύψος του οποίου ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό-, το ποσό θα προσαυξάνεται!

Η απόφαση, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σάλο. Για τον λόγο αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών αλλά και των Πρασίνων έσπευσαν να τονίσουν ότι η πόλη διαθέτει αρκετά κέντρα υποδοχής αστέγων, τα οποία «συχνά δεν χρησιμοποιούνται». Απάνθρωπες καταστάσεις, όμως, αντιμετωπίζουν και οι μετανάστες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που εργάζονται στη γερμανική βιομηχανία κρέατος.

Οπως αποκαλύπτει δημοσιογραφική έρευνα της Deutsche Welle, οι καθ’ όλα νόμιμοι εργαζόμενοι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης -που είναι μέλη της Ε.Ε.- πολύ συχνά είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα σφαγεία μεγάλων εταιριών εμπορίας κρεάτων. Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ Αλίνα Κούνελ, που μίλησε με αρκετούς εργαζομένους από χώρες όπως η Ρουμανία, οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται 12 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, σε χώρους με θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου για ένα κομμάτι ψωμί. Υποχρεούνται, δε, να ζουν μαζί με αρκετούς άλλους (εννέα και 10 άτομα στον ίδιο χώρο) μέσα σε λιλιπούτεια διαμερίσματα για να μοιράζονται το υπέρογκο ενοίκιο, που συχνά ξεπερνά τα 2.000 ευρώ τον μήνα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα