Ιερείς της Θράκης κατά του τουρκικού προξενείου

Βολές και για τα θρησκευτικάΗχηρό μήνυμα σε πολιτικούς και άλλους κύκλους «τοις μακράν και τοις εγγύς» που απεργάζονται υποχθόνια σχέδια για τη Θράκη έστειλαν οι ιερείς του ακριτικού βόρειου Εβρου. Με ομόφωνο ψήφισμά τους οι κληρικοί της Μητρόπολης Διδυμοτείχου εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση στην περιοχή και στη χώρα γενικότερα, με αναφορές στα εθνικά θέματα, το δημογραφικό και το μάθημα των Θρησκευτικών. 

«Οι Ελληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεκαετίες τώρα ζούμε αρμονικά και αδελφικά στη θρακική γη, και αποτελούμε υπόδειγμα αλληλοσεβασμού, ειρηνικής και ομαλής συμβίωσης, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Γι’ αυτό θεωρούμε απαράδεκτη την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που προσπαθεί εξαγοράζοντας συνειδήσεις με ποικίλους τρόπους να μας διχάσει, υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα» σημείωσαν με νόημα οι ιερείς του βόρειου Εβρου.

Ερήμωση

Εξέφρασαν την αγωνία τους για την ερήμωση της περιοχής λόγω του δημογραφικού προβλήματος, για την αποδόμηση θεμελιωδών θεσμών και δομών της ελληνικής κοινωνίας, όπως η οικογένεια, και την αντίθεσή τους και στο περιεχόμενο του νέου προγράμματος σπουδών για τα Θρησκευτικά. Για αυτό το ζήτημα διαπίστωσαν ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών και η ορθόδοξη αγωγή των νέων μας έχασαν τον ομολογιακό και ηθοπλαστικό χριστιανικό χαρακτήρα τους. Οι φάκελοι του μαθήματος των Θρησκευτικών αποτελούν θρησκειολογικό μείγμα, παραλείπουν βασικές αλήθειες της ορθόδοξης πίστης, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν και αποδομούν τελικά τη διδασκαλία του μαθήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα