Φαρμακοποιοί: Οργή για την απελευθέρωση

Ανακοίνωση-προειδοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου μετά την απόφαση χορήγησης αδειών σε επιχειρηματίες μη φαρμακοποιούςΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Οποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς απλώς θα χάσει τα χρήματά του. Τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούν όλοι την κλιμάκωση των αντιδράσεών μας». Με την παραπάνω ανακοίνωση-προειδοποίηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) απαντά στην τροπολογία αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος. Η τροπολογία για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου σε επιχειρηματίες μη φαρμακοποιούς ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Το υπουργείο Υγείας επαναφέρει επί της ουσίας το σύνολο των ρυθμίσεων που προέβλεπε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί ιδιοκτησιακού, η οποία όμως ακυρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 1804/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Στόχος της τροπολογίας είναι να επιλύσει μεταβατικά ζητήματα σχετικά με τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου έως ότου εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα καθορίζει το οριστικό γενικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των φαρμακείων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε χθες, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας: «Το θέμα που έρχεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) έχει λυθεί με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ πριν από έξι μήνες και με συντριπτική πλειοψηφία (20-2). Η κυβέρνηση, υπακούοντας στις τροϊκανές εντολές, επαναφέρει την απόφαση που το ΣτΕ μόλις κατήργησε.

Η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα, επικαλούμενη την απόφαση του ΣτΕ, να κλείσει οριστικά το θέμα. Δυστυχώς, λέει σε όλα ΝΑΙ στην τρόικα. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα αυτούσιο το γερμανικό νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων».

Ανάκληση πέντε επιπλέον παρτίδων βρεφικού γάλακτος

Τη συμπληρωματική ανάκληση πέντε επιπλέον παρτίδων του βρεφικού γάλακτος στον συνημμένο πίνακα, για προληπτικούς λόγους, έπειτα από σχετική ενημέρωση του παραγωγού για περισσότερες παρτίδες αποφάσισε ο ΕΟΦ.
Υπενθυμίζουμε ότι η ανάκληση είχε ξεκινήσει μετά τη σχετική ανακοίνωση των γαλλικών Aρχών για περιστατικά σαλμονέλωσης που συνδέονται με το εργοστάσιο παραγωγής Lactalis στην Craon (Mayenne) και που έχουν παραχθεί μετά τις 17/2/2017, και είχε αρχικά ανακοινωθεί με το από 11/12/17 σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΟΦ ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Σημειώνεται ότι η συμπληρωματική ανάκληση του παραγωγού δεν αφορά άλλα προϊόντα της εταιρίας Frezyderm ABEE, αλλά ούτε και άλλα προϊόντα στην ελληνική αγορά. Οι νέες παρτίδες που ανακαλούνται είναι: Frezylac AR Anti-Régurgitations 400g 17C0012437 με ημερομηνία λήξης 27/02/2019, Frezylac HA Formule Hydrolysée 400 G 17C0012464 με ημερομηνία λήξης 07/03/2019, Frezylac OK Digest 400G 17C0012446 με ημερομηνία λήξης 06/03/2019, Frezylac Pure Bio 3e âge 400G 17C0012379 με ημερομηνία λήξης 24/02/2018, Frezylac Pure Bio 3e âge 900G 17C0012386 με ημερομηνία λήξης 23/02/2018.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα