Tρόμος αλά Νίκαια στη Μελβούρνη

Αφγανός έριξε το αυτοκίνητό του στο πλήθος σε εμπορικό δρόμο της πόλης. 19 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάστασηΑπό την
Ελενα Στάθου -Ελευθερόγλου

Τρόμος χθες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε εσκεμμένα πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 άνθρωποι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο -ένα λευκό τζιπ- λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών που έκαναν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το αυτοκίνητο χτυπούσε τους πεζούς «πετώντας τους στον αέρα»!

Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας 32χρονος Αυστραλός, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό από έναν αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας και έτυχε να περνά από το σημείο. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόρια Σέιν Πάτον λίγο μετά χαρακτήρισε «ήρωα» τον αστυνομικό, που προχώρησε στη σύλληψη χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμβεί ή ποια ήταν η απειλή.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Βικτόρια Ράσελ Μπάρετ, το κίνητρο του 32χρονου παραμένει άγνωστο, ωστόσο η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη ενός 24χρονου, ο οποίος βιντεοσκοπούσε το συμβάν. Στο σακίδιο που είχε μαζί του οι Αρχές ανακάλυψαν πολλά μαχαίρια. Εντούτοις δεν θεωρούν ότι ο νεαρός άνδρας είχε σχέση με τον δράστη της επίθεσης. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζονται με υπηρεσίες ασφαλείας για την ασφάλεια της περιοχής και για να διερευνήσουν το «σοκαριστικό περιστατικό».

Ενδεικτικό πάντως του τρόμου -εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων- με τον οποίο ζουν και οι κάτοικοι της Αυστραλίας είναι ο πανικός που επικράτησε σε εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, όταν λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο κέντρο της πόλης εξερράγη φιάλη αερίου. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα