ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Δύσκολα θα το πίστευε, ακόμα και ο πλέον καχύποπτος των δημοσιογράφων, αν δεν το επιβεβαίωνε ο ίδιος: οι τράπεζες στην Ελλάδα παίρνουν προμήθεια για την αλλαγή των «ψιλών» σε «χοντρά» ακόμα και στα παιδιά που λένε τα κάλαντα! Δεν πρόκειται για ευφάνταστο σενάριο ούτε για «αστικό μύθο» που έχει επικρατήσει λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών του. Πρόκειται για γεγονός που εξακρίβωσε η «δημοκρατία» έπειτα από σχετικές καταγγελίες.

Οι τράπεζες χρεώνουν (συνήθως 3 ευρώ) οποιονδήποτε επαγγελματία θέλει να δώσει κέρματα για να πάρει χαρτονομίσματα. «Ετσι επιβάλλει ο εσωτερικός κανονισμός» ήταν η απάντηση που λάμβανε η εφημερίδα μας από τους υπαλλήλους των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία προβαίνουν σε τούτη τη φοβερή αθλιότητα. Προ αυτής της εκπλήξεως βρέθηκαν και τα ανυποψίαστα πιτσιρίκια που απευθύνθηκαν σε τράπεζα για να αλλάξουν τα ψιλά τους ώστε να μην τρυπήσουν οι τσέπες τους από το βάρος.

Οι ίδιες τράπεζες που μπούκωσαν με θαλασσοδάνεια τα λαμόγια της Μεταπολίτευσης και έσταζαν επί χρόνια ζεστό παραδάκι από το υστέρημα των καταθετών καταδέχονται να χρεώσουν ακόμα και παιδάκια που λένε τα κάλαντα – πράξη που θα έκανε ακόμα και τον σαιξπηρικό «Εμπορο της Βενετίας» να κοκκινήσει από ντροπή.

Οι Ελληνες, ακόμα και τα χρόνια της μεγάλης δοκιμασίας, δεν έχουν σταματήσει ούτε ημέρα να μη «στηρίζουν» (εκόντες άκοντες, είναι η αλήθεια) τις τράπεζες. Δεν έχουν πάψει ούτε ημέρα που να μην αιμορραγούν οικονομικά για να διασφαλιστεί η περιβόητη «ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Οι απανωτές, θηριώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις, τα δάνεια με τα ληστρικά επιτόκια, οι απίθανες χρεώσεις για μηδενικές υπηρεσίες αλλά και οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των οικιών είναι μερικά από τα κεφάλαια της τραγωδίας που ζουν οι πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης πατρίδας.

Και η πολιτική τάξη καθεύδει. Καμώνεται ότι δεν βλέπει το χυδαίο τραπεζικό πάρτι που συνεχίζεται και τάχα αγνοεί ότι οι τράπεζες χρεώνουν τρίευρα στα παιδάκια που είπαν τα κάλαντα και θέλουν να αλλάξουν τα κέρματα σε χαρτονομίσματα.

Δεν υπάρχει αιδώς πια εδώ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα