Βαρθολομαίος: Καμία πρώτη κατοικία στο σφυρί

«Να μην υπάρξουν νέοι άστεγοι, να μη βγουν οικογένειες στον δρόμο»Δραματικό μήνυμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ώστε να διαφυλαχθεί η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται από την κρίση, στέλνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στη «Σχεδία», στο περιοδικό των αστέγων.

«Είναι βαθιά και αληθινή η επιθυμία μου να λυθεί το πρόβλημα της στέγης για όλους ανεξαιρέτως. Και ασφαλώς να μην υπάρξουν νέοι άστεγοι, να μη βγουν οικογένειες στους δρόμους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας ότι «στη σημερινή εποχή της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνουμε, χιλιάδες αδελφοί μας βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς κατοικία, αφού, όπως ακούμε, αρκετά σπίτια θα κατασχεθούν με τους πλειστηριασμούς, λόγω των ανεξόφλητων δανείων. Πονά η ψυχή μας γι’ αυτή τη νέα πραγματικότητα και ευχόμαστε να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται για τον ελληνικό λαό, που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Προπαντός, να διαφυλαχθεί στο ακέραιο η συνοχή της κοινωνίας». 

Σε μια βαθιά συμβολική κίνηση, τη χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία, και κυρίως αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση, αντιμετωπίζουν το ζοφερό φάσμα του πλειστηριασμού, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παραχώρησε -κάτι που πράττει σπάνια- μια συνέντευξη στο περιοδικό, του οποίου οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εκφράζει την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας για το δικαίωμα του ανθρώπου στη στέγη, σημειώνοντας ότι «για την Εκκλησία μας είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να έχει στέγη. Πιστεύουμε βαθύτατα στο αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα