ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλήσεις ενότητας στο «γαλάζιο» συνέδριοΤης 
Ζωής Ράπτη*

Ενότητα και αγώνας για την πατρίδα μας, την Ελλάδα. Αυτό είναι το κυρίαρχο μήνυμα του συνεδρίου του κόμματος που εκπροσωπεί αυθεντικά την κεντροδεξιά παράταξη, η οποία έχτισε κράτος, δημιούργησε δομές και έφτιαξε τις βάσεις για μια χώρα κυρίαρχη και πρωταγωνιστική.

Η σύνθεση των απόψεων και η δημιουργική ζύμωση που λαμβάνει χώρα εδώ και καιρό στη Νέα Δημοκρατία είναι εμφανείς και στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και σε εκείνες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ψυχή του έθνους και ο κ. Σαμαράς μίλησε για τον φιλελευθερισμό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας το κόμμα σε εκλογικό συναγερμό, τόνισε: «Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μια μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μια μάχη για την ψυχή του έθνους. Δεν θα αφήσουμε μέρα να πάει χαμένη. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα! Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία. Στην Ηπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο. Στην Κρήτη, το Ιόνιο, το Αιγαίο. Στη Γερμανία, την Αγγλία, στην Αμερική, στην Αυστραλία. Παντού. Οπου χτυπάνε οι καρδιές των Ελλήνων! Ο αγώνας για να φύγουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και οι συνεργοί τους από την εξουσία θα είναι συνεχής». Στην πανστρατιά για τη σωτηρία της πατρίδας ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε και την ομογένειά μας.

Ξεπερνώντας τα διχαστικά διλήμματα και την τεχνητή πόλωση που προσπαθεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Ελληνες. Για να ξεπεράσουμε όσα μας χώριζαν χθες για χάρη όσων θα μας ενώνουν αύριο. Δεν έχει ταξικό πρόσημο η Νέα Δημοκρατία. Μοναδικό μας πρόσημο είναι η ελληνική σημαία. Και αυτήν σας ζητώ να υψώσετε. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του λαού. Αλλά κυρίως είναι το κόμμα για τον λαό».

Ο Κώστας Καραμανλής από τη μεριά του τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Οπως πολλές φορές στην ιστορία της, η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας».

Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Μαζί με τις παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες, αναδεικνύονται πλέον και οι σύγχρονες φιλελεύθερες αξίες: Οπως η ανταγωνιστικότητα – χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία. […] Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί ταυτόχρονα! Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο… Είμαστε φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει… Αλλά είμαστε και συντηρητικοί – και είμαστε υπερήφανοι και γι’ αυτό. Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες».
Η υιοθέτηση αυτού του δίπτυχου, της οικονομικής ελευθερίας και της εθνικής ενότητας, είναι η μόνη λύση για το ξεπέρασμα των προβλημάτων της χώρας.

* Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα