Με καμικάζι και βόμβες ανατίναξαν την Καμπούλ

Το ISIS έβαλε στο στόχαστρο σιίτες και το πρακτορείο ειδήσεων Afghan Voice! Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκανΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Στόχο την ενημέρωση και τους σιίτες μουσουλμάνους είχε το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, εναντίον των γραφείων του ειδησεογραφικού πρακτορείου Afghan Voice και γειτονικού σιιτικού πολιτιστικού κέντρου Τεμπιάν, στη δυτική Καμπούλ.

Η επίθεση, που συνδύασε την έκρηξη βομβών και την ανατίναξη καμικάζι, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 41 άνθρωποι να πέσουν νεκροί -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά- και περισσότεροι από 84 να τραυματιστούν. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και φοιτητές που παρακολουθούσαν εκδήλωση με αφορμή την 38η επέτειο της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν. Ενας από τους καμικάζι πιθανολογείται ότι μπήκε στο πολιτιστικό κέντρο και έκατσε ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

«Προκλήθηκε πανικός, χάος. Ολος ο κόσμος ούρλιαζε και έκλαιγε. Ολοι ζητούσαν βοήθεια. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά» είπε ο φοιτητής Μοχάμαντ Χασάν Ρεζάγιε, ο οποίος φέρει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Οσο ο κόσμος προσπαθούσε να εκκενώσει τον χώρο, σημειώθηκαν και άλλες εκρήξεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σάγεντ Αμπάς Χουσάινι, δημοσιογράφος του Afghan Voice, είπε ότι σημειώθηκαν περισσότερες από μία εκρήξεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετά την αρχική έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου. Τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε, ενώ ακόμη ένας τραυματίστηκε. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου στο facebook δείχνουν σοβαρές ζημιές, νεκρούς και τραυματίες να κείτονται στο έδαφος. Ο αριθμός των καμικάζι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ναζίμπ Ντάνις, ενώ ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και επίθεση κατά του Ισλάμ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα