Τελετή αποφοίτησης με ομιλία του Καλεντερίδη

Επιστήμονες με ειδίκευση στο «Δίκαιο και στη Μηχανική Ενέργειας» είναι εδώ και λίγες ημέρες οι 35 πρώτοι απόφοιτοι του εν λόγω καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματος που προσφέρει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό του ΑΠΘ. Οι απόφοιτοι έλαβαν τα διπλώματά τους από την κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου – Καστανίδου, και τον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, καθηγητή Παναγιώτη Πρίνο.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σάββας Καλεντερίδης, που παρουσίασε στην ομιλία του τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις επιπτώσεις τους στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Η Ελλάδα δικαιούται ένα όραμα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλεντερίδης, με αφορμή τις τεράστιες προοπτικές που προσδίδει στη χώρα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της.

Σημειώνεται ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, με έντονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται από την τεχνογνωσία που του παρέχουν στελέχη της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ, του TAP των ΕΛ.ΠΕ. και αρκετών άλλων εταιριών.

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε τους αποφοίτους εκ μέρους των ΕΛ.ΠΕ. η διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ομίλου Λιάνα Γούτα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα