Οι Ελληνες αγρότες τελούν υπό διωγμόν

Μία από τις πιο «πολυφορεμένες» επωδούς της εποχής της κρίσης και των Μνημονίων είναι ότι «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα». Η φράση έχει γίνει πιστευτή από την πλειονότητα, αν και είναι ανακριβής και παραπλανητική. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας προσπαθούν να ξεριζώσουν κάθε δέντρο που παράγει καρπούς για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Τα κίνητρα όσων ασκούν αυτές τις καταστρεπτικές πολιτικές είναι δυσκόλως ανιχνεύσιμα. Oμως, οι πράξεις τους είναι και αποδείξιμες και αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους στην πατρίδα μας.

Eνας από τους κλάδους που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα (παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι ευνοείται) είναι ο αγροτικός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας νομού Σερρών Στέργιος Λίτος ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και δηλώνει ότι «σε μια χώρα με μια πλαστή μέση τάξη, προϊόν του πελατειακού κράτους που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα, σε μια χώρα υπηρεσιών, που αποβιομηχανοποιήθηκε από το 1981 και μετά, η μόνη παραγωγική δύναμη του τόπου ήταν ο αγροτικός τομέας, και ήρθε ο “πολιτικός νεκροθάφτης” των αγροτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποτελειώσει τον αγρότη και τις αγροτικές οικογένειες».

Ο κ. Λίτος δήλωσε ότι οι αγρότες έχουν «καταντήσει φθηνοί εργάτες στην ίδια τους τη γη» και προσέθεσε ότι τα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο του είναι «φτωχοποίηση, αδυναμία πληρωμών, εκθετικά συρρικνωμένο εισόδημα, δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας νομού Σερρών ανέφερε ότι η φορολογία των αγροτών σήμερα φτάνει στο εξωφρενικό ύψος του 85% επί του συνολικού αγροτικού εισοδήματος, αφού «επί των κερδών είναι 29% και 29% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, 27% του συνολικού εισοδήματος ο ΕΦΚΑ».

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και μια παγκόσμια… πρωτοτυπία του φορολογικού συστήματος της Ελλάδας: «Οι αγροτικές επιδοτήσεις, που είναι κοινοτικά κονδύλια, αποτελούν εισόδημα και φορολογούνται και αυτές».

Οι αγρότες είναι τόσο «ευνοημένοι», ώστε τελούν υπό διωγμόν…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα