Στρατηγική για τους «οκτώ»

Αντί να σκύβετε το κεφάλι στον Τούρκο, σηκωθείτε όρθιοι και ξεντροπιάστε την Ελλάδα

Από τον
Σάββα Καλεντερίδη

Η κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος και ζητούν άσυλο από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας, τείνει να μετατραπεί σε ένα «όπλο άσκησης κρατικής τρομοκρατίας» από πλευράς της Τουρκίας προς την πατρίδα μας.

Να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που πρόσφεραν απόλυτη στήριξη στον Ταγίπ Ερντογάν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα – και το γνωρίζει ο ίδιος. Γνωρίζει, επίσης, ότι εκείνη τη νύχτα τα ελληνικά ραντάρ είχαν όλα τα στοιχεία της περιπετειώδους πτήσης του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Νταλαμάν και του αεροσκάφους που τον πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Την επομένη του πραξικοπήματος οκτώ χαμηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί προσγειώνονται με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. Η Ελλάδα ούτε τους κάλεσε ούτε έχει καμιά ευθύνη που ήλθαν στη χώρα μας. Ομως, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτά που προβλέπουν η εθνική νομοθεσία και οι διεθνείς συμβάσεις που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις. Ο Ερντογάν, όμως, αμετροεπής και πολιτικά ανάγωγος, τηλεφωνεί στον Ελληνα πρωθυπουργό και, αντί να πει άλλη μια φορά «ευχαριστώ» για τη στήριξη, ζητεί να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να παραδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία τους οκτώ αιτούντες άσυλο.

Εκεί έγινε ο πρώτος λανθασμένος χειρισμός από πλευράς μας, αν είναι αλήθεια όσα ισχυρίζεται ο Ερντογάν, τα οποία -σημειωτέον- δεν έχουν διαψευσθεί από ελληνικής πλευράς. Αλλωστε, πώς να διαψευστούν, αφού είναι γνωστό ότι οι σοβαρές χώρες καταγράφουν αυτές τις συνομιλίες.

Εκεί, λοιπόν, φέρεται ότι υποσχέθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα φροντίσει να παραδοθούν οι οκτώ σε 15-20 ημέρες στην Τουρκία. Εκτοτε, η Τουρκία παίζει ένα εξαιρετικά μπαμπέσικο και προσβλητικό παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας, που οδηγεί σε λανθασμένους χειρισμούς από ελληνικής πλευράς, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Οι υψηλόβαθμοι πραξικοπηματίες είναι γνωστοί στον Ερντογάν. Υπάρχουν τα σχέδια των πραξικοπηματιών, τα ηγετικά πρόσωπα που οργάνωσαν και υλοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος, υπάρχουν έτοιμα τα πρώτα προεδρικά διατάγματα, υπογεγραμμένα, με τους ανώτατους αξιωματικούς που θα αναλάμβαναν θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και στην κυβέρνηση. Υπάρχουν όλα τα ονόματα των διοικητών μειζόνων και απλών σχηματισμών, ακόμα και μονάδων, αλλά και των επιτελών σχηματισμών, που προετοίμασαν και συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Πουθενά δεν αναφέρονται τα ονόματα των οκτώ, οι οποίοι το πιθανότερο είναι ότι κλήθηκαν από τους διοικητές τους να κινηθούν και να κάνουν ορισμένες ενέργειες το βράδυ του πραξικοπήματος, χωρίς αυτό να τους καθιστά πραξικοπηματίες. Οταν οι άνθρωποι αυτοί είδαν τα λιντσαρίσματα φοβήθηκαν και, επειδή διέθεταν ιπτάμενο μέσο, έφυγαν από την Τουρκία, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι αξιωματικοί.

Αρα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την αλληλουχία των τραγικών λανθασμένων χειρισμών της υπόθεσης αυτής, να εγκαταλείψει τη ρητορική περί «Συνθήκης της Γενεύης που δεν επιτρέπει τη χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματίες», να αφήσει τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να υψώσει επιτέλους το ανάστημά της στην Τουρκία, αποκρούοντας μετά βδελυγμίας τις άθλιες κατηγορίες και απαιτήσεις της από την Ελλάδα.

Η χώρα μας δεν είναι κατηγορουμένη και δεν πρέπει να συμπεριφέρεται ως ένοχη απέναντι στην Τουρκία. Αυτό είναι ντροπιαστικό και ταυτόχρονα ένας ολισθηρός δρόμος, που οδηγεί στην αυτοκατάργηση του ελληνικού κράτους, κατ’ απαίτηση της Τουρκίας.
Δεν αναρωτιέται κανείς στην κυβέρνηση γιατί η Τουρκία δεν έχει τις ίδιες ξεδιάντροπες απαιτήσεις από άλλες χώρες, που έχουν χορηγήσει άσυλο σε εκατοντάδες Τούρκους αξιωματικούς και πρέσβεις;

Σηκώστε το κεφάλι ψηλά απέναντι στις αθλιότητες της Τουρκίας, που εξευτελίζουν την Ελλάδα, και δηλώστε επίσημα και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα εφ’ όρου ζωής στον Χακάν Τσαβούσογλου, αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο οποίος απείλησε την πατρίδα μας με τον πιο σκαιό τρόπο. Αντί να σκύβετε το κεφάλι στον Τούρκο και να κάνετε λάθη επί λαθών, σηκωθείτε όρθιοι, σηκώστε το κεφάλι και ξεντροπιάστε την Ελλάδα. Και δεν υπάρχει ίχνος συναισθηματισμού σε όλα όσα αναφέρω. Είναι η συμπυκνωμένη γνώση 30 ετών που παρακολουθώ νυχθημερόν τα τεκταινόμενα στην Τουρκία.
Ορθιοι και αποφασιστικοί!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα