Παραβίαση καταστατικού από Στουρνάρα

Πλήρης δικαίωση της «δημοκρατίας» από τον Δ. Τζανακόπουλο για όσα είχε πει ο διοικητής της ΤτΕ για τέταρτο ΜνημόνιοΠλήρης επιβεβαίωση των αποκαλύψεων της «δημοκρατίας» για τις παραβιάσεις του καταστατικού της Τραπέζης της Ελλάδος από τον Γιάννη Στουρνάρα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου. Συγκεκριμένα, ο Δ. Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη σταθερότητα των τιμών, αλλά από εκεί και πέρα, και με την επιφύλαξη αυτού του σκοπού, οφείλει να στηρίζει τη γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας στο πλαίσιο που ορίζουν οι καταστατικές ρυθμίσεις του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος.
«Αυτό το οποίο μπορώ να επαναλάβω είναι ότι σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος με βάση τους σκοπούς και τις αρμοδιότητες που της παραχωρούν το καταστατικό της και ο ελληνικός νόμος, αλλά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας» είπε χαρακτηριστικά το κυβερνητικό στέλεχος.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να σέβεται και να στηρίζει τη γενική οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως. Νομίζω ότι το σχόλιο περί προληπτικής γραμμής στηρίξεως, που έγινε πρόσφατα από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δεν εντάσσεται απολύτως ή, εν πάση περιπτώσει, μπορεί να υπάρξει μια ερμηνεία των λεγομένων του, που θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι δεν εντάσσεται απολύτως στις αρμοδιότητές του» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τέλος, σημείωσε: «Νομίζω ότι και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος πρέπει να είναι προσεκτικός και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική, ώστε να μην εμπλέκεται ο ένας στα χωράφια του άλλου. Κατά τον ίδιο τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση σέβεται την προσπάθεια της Τραπέζης της Ελλάδος να διατηρήσει τη σταθερότητα των τιμών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων της, κατά τον ίδιο τρόπο η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να στηρίζει τη γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Να συνεννοείται με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εθνική διαπραγματευτική θέση, στην προσπάθειά μας να εξέλθουμε από τη διαδικασία της μνημονιακής επιτροπείας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα