Καταγγελία για δραματική έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δραματικές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας, νευρολόγος Βασίλης Κυριακάκης, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό……με το όπλο που έβγαλε πρόσφατα συνοδός ασθενούς και απείλησε το προσωπικό του θεραπευτηρίου.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο κ. Κυριακάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε το 2015, μόλις προχθές λιποθύμησε η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα 24ωρα εφημερίας και νοσηλεύτηκε φυσικά στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η διοίκηση κάλεσε αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο των Τρικάλων για να βγει η εφημερία. Σύμφωνα πάντα με τον δρα Κυριακάκη, τα τελευταία τρία χρόνια λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων τα χειρουργεία καθυστερούν, δεν γίνονται στην ώρα τους αποσωληνώσεις ασθενών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Χωρίς εφημερεύοντες

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μόνιμες αναισθησιολόγοι και μία μετακινούμενη από τον Δομοκό. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μέσα στον μήνα υπάρχουν πέντε με έξι ημέρες χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς, γιατί τον τελευταίο χρόνο έχει μόνο τέσσερις γιατρούς και οι συνθήκες είναι εξοντωτικές. Επίσης, τους τελευταίους έξι μήνες δεν υπάρχει ογκολόγος και έρχεται ένας επικουρικός από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Το Τμήμα Νεφρού έχει δύο νεφρολόγους για 80-100 ασθενείς τον μήνα, ενώ η ψυχιατρική κλινική δεν έχει λειτουργήσει ποτέ και οι ασθενείς με εισαγγελικές εντολές διακομίζονται όλοι στην Αθήνα.

«Λόγω των δραματικότατων ελλείψεων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει οξυνθεί το φαινόμενο του εντέλλεσθαι, δηλαδή ο διοικητής με γραπτή ή προφορική εντολή προστάζει τους γιατρούς των άλλων τμημάτων να κάνουν και την εφημερία του ΤΕΠ παράλληλα με τη βάρδια τους στην κλινική τους. Να φανταστείτε ότι η παθολογική κλινική με 40 κλίνες, τέσσερις ειδικευμένους παθολόγους και δύο τρεις ειδικευομένους τούς υποχρεώνει να είναι και στο ΤΕΠ.

Οι γιατροί δεν είναι σκλάβοι για να δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας μέσα στο νοσοκομείο. Και η διοίκηση μας λέει ότι έχει κενό επικοινωνίας με το υπουργείο και την ΥΠΕ. Αυτό από μόνο του είναι τραγικό» καταγγέλλει ο νευρολόγος κ. Κυριακάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα