«ΑΣΠΙΔΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Οι Ελληνες επιχειρηματίες να γκρεμίσουν τους μύθους του κρατισμούΑπό τον
Αθανάσιο Γκουρνέλο*

Συνομιλώντας κανείς με ανθρώπους του εμπορίου, των επιχειρήσεων και της αγοράς, με ιδιοκτήτες ατομικών, μικρών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εμπόρους που αγωνίζονται μια ζωή να κρατηθούν όρθιοι επιχειρηματικά θα διαπιστώσει μια εμποτισμένη επιφυλακτικότητα, μια επίκτητη απογοήτευση.

Φυσικά, είναι αναμενόμενο, καθώς πλέον αυτό το οποίο ζούμε είναι ο φόνος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, προς όφελος ενός κρατικού μηχανισμού εδραιωμένου σε κομματικές ανάγκες. Το πρόβλημα με την ελεύθερη αγορά στη χώρα μας βρίσκεται στην πλήρη δαιμονοποίησή της από την Αριστερά. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια απογοητευτική κατάσταση, η οποία συντηρείται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πλέον, η ιδιωτική πρωτοβουλία θεωρείται de facto ύποπτη. Ο επιχειρηματίας είναι πάντα κατηγορούμενος ως ύποπτος φοροδιαφυγής, εκμετάλλευσης των εργαζομένων του, ως άπληστο καπιταλιστικό αφεντικό έτοιμο να ρουφήξει το αίμα του εργαζομένου. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα έπρεπε ούτε καν να τα συζητάμε, καθώς βρισκόμαστε σε μια χώρα η οποία κυριολεκτικά φτιάχτηκε από ιδιώτες και ευεργέτες, οι οποίοι δώρισαν την ίδια τους την περιουσία και θυσίασαν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις τους προς όφελος του έθνους.

Από την άλλη, το κράτος εμφανίζεται ως ο προστάτης των αδυνάμων. Ενίοτε, άνθρωποι της Αριστεράς θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τον κρατικό μηχανισμό ως απαραίτητο και καλό, ακόμα κι αν δεν λειτουργεί κανονικά. Τρανά παραδείγματα, η ΔΕΗ και η ΕΡΤ. Και μόνο αν διανοηθεί κανείς να συζητήσει αναφορικά με την πλήρη αποδέσμευση του κράτους από την παροχή τηλεπικοινωνιακών πληροφοριών, ενέργειας και από την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης θα αντιμετωπιστεί ως εχθρός του λαού!
Η γελοιότητα αυτή μας έχει κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε πολλούς άλλους τομείς.

Φυσικά, η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει, ειδικά όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, προκύπτει μια διαπίστωση, μια αναγκαιότητα: Ηρθε ο καιρός που επιβάλλεται οι άνθρωποι της αγοράς, οι υποστηρικτές της ελεύθερης οικονομίας να βγουν μπροστά και να εκφραστούν. Να δείξουν τις θέσεις τους και να αντιπαραβάλουν στους μύθους της Αριστεράς τον ανθρωπότυπο του Ελληνα επιχειρηματία που μπορεί να δώσει καλύτερες λύσεις από τον παρωχημένο και αρτηριοσκληρωτικό κρατικό μηχανισμό.

* Πολιτικός αναλυτής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα